BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alábukott a pesti tőzsde, egy blue chip tudta csak pluszban zárni a napot

Rossz hangulatban telt a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén.

A vezető részvények többsége pirosban zárta a napot a pesti tőzsdén csütörtökön, így a BUX index 0,04 százalékkal 58 424 pontig gyengült. A parkett forgalma kifejezetten alacsony, mindössze 5,2 milliárd forint volt.

BET
Gyengén muzsikált a pesti tőzsde.
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A blue chipek közül egyedül az OTP részvényei tudtak erősödni a nap folyamán: a bankpapírok 0,21 százalékkal 14 540 forintig meneteltek, 2,6 milliárd forintos forgalom mellett.

A Mol papírjai 191 millió forintos érdeklődés mellett 0,21 százalékkal 2804 forintig, a Richter árfolyama 514 milliós forgalomban 0,34 százalékkal 8875 forintig, míg a Magyar Telekom kurzusa 303 milliós érdeklődés mellet 0,47 százalékkal 640 forintig süllyedt. 

A hazai parkett alulteljesítését a forint hasonló mozgása övezte: a magyar deviza 0,42 százalékkal 381,78-ig gyengült az euróval, és 0,21 százalékkal 353,84-ig süllyedt a dollárral szemben.

Árokszállási Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, a budapesti tőzsde követte a nemzetközi hangulatot: a vezető részvények a bankpapír kivételével kismértékben estek, átlag alatti forgalomban.

A kisebb kapitalizációjú részvények közül a Waberer's és az ANY Biztonsági Nyomda mutatott nagyobb erősödést, utóbbi árfolyamát a ghánai biometrikus útlevél üzletről érkező hírek segítették 

– tette hozzá. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.