Új névvel és arculattal, Gránit Biztosítóként folytatja a működését a Wáberer Hungária Biztosító február 15-től. A társaság a Gránit Bankkal kötött stratégiai együttműködési megállapodásának köszönhetően a digitális pénzintézet szakmai hátterére is építhet a jövőben. 

A két vállalat még 2023 végén kötött stratégiai megállapodást a pénzügyi és biztosítási szolgáltatások terén meglévő üzleti erőforrások kölcsönös szinergiájának kihasználására, melynek keretében a bank hozzájárult a Gránit márkanév használatához a biztosító számára. A megállapodás értelmében 

a biztosító a termékportfóliójának értékesítésében számíthat a bank infrastruktúrájára, miközben a pénzintézet újabb szolgáltatással egészíti ki az ügyfeleknek kínált portfólióját.

LUS_7287
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója a névváltás kapcsán kifejtette, hogy a Gránit Bank stratégiai célja, hogy full service pénzintézetté váljon, teljes körű banki, alapkezelési, befektetési és biztosítási szolgáltatásokat nyújtva. A Waberer Hungáriával kötött megállapodás pedig lehetővé teszi, hogy biztosítási termékeket is tudjanak nyújtani lakossági és vállalati ügyfeleiknek, mobilapplikációba integrálva.

Barna Zsolt, a Waberer’s csoport elnök-vezérigazgatója pedig arról beszélt, hogy 

a csoport nemcsak a logisztikai szolgáltatások terén igyekszik növelni piaci részesedését, hanem a biztosítási üzletágában is. 

Ezt segíti a termék- és értékesítési csatornák bővítése, amit a lakossági piacra jobban fókuszáló márkanév támogat.

Dr. Nyilasy Bence, a Gránit Biztosító vezérigazgatója pedig felidézte, hogy több mint másfél évtizedes működése alatt a társaság a hazai biztosítási piac megkerülhetetlen szereplőjévé fejlődött. A Gránit Bankkal kötött megállapodás azonban újabb fejezetet nyit a cég életében, melynek keretében ambiciózus célokkal vágnak neki a márciusi lakásbiztosítási kampánynak.

A Gránit Biztosító megújult arculatának bevezetése, illetve új honlapjának indítása február második felében valósul meg. A társaság menedzsmentje a névváltás hatására nem változik. A biztosítóval korábban megkötött szerződések változatlan feltételekkel és tartalommal élnek tovább, ugyanolyan professzionális ügyfélkiszolgálás és változatlan, erős szakmai háttér mellett.

A közelmúltban a Diófa Alapkezelő is felvette a Gránit nevet.