Közel kétszázmillió forintért adott el Mol-részvényeket a magyar olajtársaság vezérkarához tartozó Ratatics Péter – derül ki a honlapján közzétett vállalati tájékoztatóból.

INA_LUS_259520221109 Horvátország 
INA gázfúró torony
Ivanaa/Ivanaa K platform

Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG 

A képen: Ratatics Péter  az INA Igazgatótanácsának új elnöke20221109 Horvátország INA gázfúró toronyIvanaa/Ivanaa K platformFotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG A képen: Ratatics Péter  az INA Igazgatótanácsának új elnöke
Ratatics Péter korábban az INA igazgatótanácsának elnöke volt, most a Mol fogyasztói szolgáltatás üzletágát vezeti. Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A  Mol csoport fogyasztói szolgáltatások ügyvezető igazgatója összesen 69 823 részvényen adott túl, 2842 forintos piaci átlagáron. Az ügylet összértéke 198,4 millió forint volt.

A tranzakcióra még szerdán került sor, tőzsdei kereskedés keretében. A Mol részvényei aznap 1,4 milliárd forint összértékben cseréltek tulajdonost, így a Mol-vezető eladásai adták a papír forgalmának mintegy hetedét. A jókora kitárazás ellenére aznap 1,35 százalékot drágult a papír, 2858 forinton nyugtázva a napot.

Az előző héten írtuk meg, hogy a Mol összesen 2,53 milliárd forint értékű részvénycsomaggal jutalmazta felső vezetőit, melyből Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgatóhoz például egy közel kilencszázmillió forintot érő pakett került térítésmentesen. Ratatics Péter 111 014 darabos részvényjuttatásban részesült, ami akkori árfolyamon 311,5 millió forintot ért. A tíz nappal ezelőtti tranzakciókra tőzsdén kívül került sor.

A Mol 0,4 százalékos csökkenéssel, 2848 forinton zárta a pénteki kereskedést, az olajcég papírjaival bő egymilliárd forintért kötöttek üzletet. Idén alig 1 százalékot araszolt feljebb az árfolyam.