Tizenöt százalékos pluszban nyitott, de bő 10 százalék árfolyamnyereséget napközben is megtartott az online bróker Robinhood, miután közzétette negyedéves gyorsjelentését. Bár a Wall Street-i csata idején elhíresült, három éve parkettre lépett jutalékmentes szolgáltatónak a langyos tőzsdei forgalom nem kedvezett, mégis feltűnő, hogy nettó 1,3 milliárd dollár számlaátutalást vonzott más brókerektől. 

Montreal,,Canada,-,March,08,,2020:,Robinhood,App,And,Logo
Fotó: Shutterstock

Nagyjából 100 ezer számlával bővítette új nyugdíjportfólióját, s 

600 millió dollárral nőtt a kezelt nyugdíjvagyon a negyedik negyedévben.

Az idén januári nettó betétállomány 3,8 milliárd dollár volt, ami közel háromszorosa a tavaly januári értéknek.

A Robinhood a tavalyi negyedik negyedévben 30 millió dolláros nettó bevételt könyvelt. Igaz, az elmúlt évek egyik növekedési forrása, a magas kamatlábak által táplált nettó kamatbevétel 2021 óta először csökkent egyik negyedévről a másik negyedévre. A kamatozó eszközök évesített hozama a harmadik negyedévi 3,61 százalékról 3,35 százalékra zsugorodott a negyedik negyedévben.

A kereskedésből származó

 tranzakcióalapú bevételek negyedéves alapon megugrottak,

de ez még mindig csak háromnegyede a 2021 negyedik negyedévében látott szintnek.

A kriptokereskedelem 2022 harmadik negyedéve óta a legerősebb bevételt produkálta. Bár a Robinhood az összes idén januárban elindított ETF-et felkínálja, de a kriptográfia forgalmának 95 százaléka még mindig közvetlen, azonnali kereskedés. Ami általában jövedelmezőbb a brókerek számára, mint a tőzsdén kereskedett alapok. 

A Robinhood jutalékmentes bróker, mely nem a tőzsdére adja be az ügyfelek megbízásait, hanem eladja azokat egy árjegyző cégnek. 

Az árjegyzők fizetnek a megbízásban rejlő információért. 

Ez sok tőzsdén tiltott, de a tengerentúli parketteken bevett gyakorlat.