Donald Trump volt amerikai elnök még 2021-ben jelentette be, hogy saját közösségi oldalt hoz létre Truth Social néven, amit nem sokkal később követtek a vállalkozás tőzsdére lépéséről szóló hírek is.

Donald J. Trump - Truth Photo Illustration
Fotó: AFP

Azonban a 2021-es év trendjeinek megfelelően a piacra lépést nem nyilvános bevezetéssel (IPO) képzelték el, hanem úgy, hogy az alkalmazás mögött álló Trump Media & Technology Group (TMTG) összeolvad egy olyan vállalattal, mely a tőzsdén direkt felvásárlási céllal jelenik meg. Ez volt 

a Digital World Acquisition Corp, melynek részvényei, akárcsak a többi hasonló cégé, 10 dolláron kezdték meg tőzsdei pályafutásukat, ám szinte azonnal mémrészvénnyé váltak.

A Digital World Acquisition Corp árfolyama 1 hó
 

Miután azonban az Értékpapír és Tőzsdefelügyelet (SEC) kifogásokat emelt a fúzióval szemben, sokáig úgy tűnt, hogy Trumpnak mégsem lesz tőzsdei cége. Azonban szerdán a Digital World Acquisition Corp bejelentette, hogy fontos lépést tett az összeolvadás felé. A cég részvényeinek árfolyama felrobbant, és percek alatt 20 százalékot emelkedett a hírek hatására, átlépve ezzel az 50 dolláros értéket.