BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
ether,

Meghátrál a felügyelet: árucikk lesz az ether, nem pedig értékpapír – jó hírt kapott a kriptopiac

A bitcoin után a második legnagyobb kriptodevizát is árupiaci terméknek minősíthetik az Egyesült Államokban, ami a szélesebb körű befektetői elfogadást hozhat, és a jövőbeli ETF-ek teljesítményét is nagyban befolyásolhatja. Az ether árfolyama azonnal reagált a hírekre.

Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) nem vizsgálja tovább, hogy az ether értékpapírnak minősül-e – derült ki a hatóságnak a Consensys ethereum-fejlesztő cég megkeresésére adott válaszából.

ether,
Hamarosan hivatalosan is megjelenhet a döntés az ether besorolásáról / Fotó: Omar Marques

A Consensys a Cointelegraph által szemlézett, X-en közzétett bejegyzésében azt írta: ez a fejlemény hatalmas siker nemcsak az ether, de az egész kriptopiac számára, mivel egy olyan hosszú évek óta tartó ügy végére tesz pontot, amely korábban rengeteg fronton hátráltatta az ethereum lánc szélesebb körű piaci felhasználást és nagybefektetői elfogadását.

Mindez azt jelenti, hogy a SEC nem emel vádat az ethereum lánc létrehozója ellen engedély nélküli értékpapír-tranzakciók miatt, és vizsgálatát is hamarosan lezártnak tekinti. Ez örömhír mind az ethereum fejlesztőinek, mind a technológiai oldal fenntartóinak, mind a kriptopiac egészének

– olvasható a bejegyzésben.

A hírek megjelenésére az ether árfolyama azonnal válaszolt, perceken belül közel négy százalékot emelkedett a jegyzés, jelenleg két százalék körüli pluszban jár az árfolyam.

Miért fontos, hogy értékpapír vagy árucikk az ether?

Az, hogy értékpapír vagy árupiaci terméknek minősül az ether, talán annyira nem is fontos, mint, hogy végre egyértelmű döntés születik a kérdésben. A jelenlegi helyzetben ugyanis teljes a bizonytalanság a piacon, mivel a befektetők egyszerűen nem tudják, az egyértelműen kriptoellenes tőzsdefelügyelet (SEC), vagy a sokkal kiszámíthatóbban és objektívabban működő árupiaci felügyelet (CFTC) hatásköre alá tartozik a második legnagyobb kriptodeviza –

a bitcoinról ugyanis már egy ideje tudjuk, hogy árucikként kezelik Amerikában.

Azzal, hogy az ethert is ebbe a kategóriába sorolják be, az is egyre egyértelműbb lesz, hogy a kriptopiac többi szereplője is árucikk, nem pedig értékpapír, ami a teljes szektor jövőképébe jelentős tisztulást hozhat – ez pedig jót tehet a kriptopiaccal egyelőre csak a bitcoin-ETF-eken keresztül kapcsolatban lévő intézményi befektetőknek is, akik extra likviditást hozhatnak majd a piacra, főleg, hogy lassan az ethernek is megjelennek a saját tőzsdén kereskedett alapjai.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.