BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kamatdöntés előtt izmozik a forint, felpattant a Mol

A délutáni jegybanki üzenetek adhatnak impulzust a piacnak, különösen a második félévre vonatkozó kilátások lehetnek árfolyammozgató hatásúak.

Hétfőn komolyan korrigált a magyar deviza, mely a múlt héten már csak karnyújtásnyira volt a 400 forintos eurótól. Ehhez képest az euró-forint jegyzése hétfőn visszatért a 395-ös támasz közelébe. Kedden délelőtt az MNB kamatdöntését megelőzően is ezt a technikai szintet tesztelte a kurzus: 395,55 és 396,25 között oszcillálva. A déli harangszó előtt 395,75 közelében jegyezték az euró-forintot.

bux, bét
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Amennyiben a következő napokban letörne ez a támasz, akkor

 hamar képbe kerülhetne a 390 forintos euró. 

Ehhez a délutáni jegybanki üzenetek adhatnak impulzust, különösen a második félévre vonatkozó kilátások lehetnek árfolyammozgató hatásúak. A piaci várakozás 25 bázispontos kamatvágás. 

Kedden délelőtt 

irányt keresett a BUX,

 s árnyalatnyi, 0,05 százalékos pluszba kapaszkodott. Ezzel kissé alulteljesítette a pesti tőzsde vezető indexe az egyaránt 0,2 százalékot emelkedő német DAX és francia CAC indexeket. De a 0,6 százalékot lendülő, régiós versenytárs lengyel WIG indexet is.

Az OTP is irányt keresett 900 milliós forgalommal, s délelőtt 0,1 százalékkal feljebb kerülve 17 435 forint közelében mozgott.

Csekély 150 milliós forgalommal, de határozott irányt találva, 1 százalékot emelkedett és 2 840 forint közelébe jutott a Mol.

A Richter 100 milliós forgalommal, 0,4 százalékkal lejjebb csúszva  9 280 forintnál sávozott.

A Magyar Telekom 50 milliós forgalommal morzsolódott 0,2 százalékot és 1 026 foritnál várta a déli harangszót.

Közel 100 milliós forgalommal bő másfél százalékot esett az OPUS. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.