Okos légrugó rendszer a Continentaltól a nagyobb hatékonyságért az építőipari és bányászati szektorokban

PR

A Continental egy új légrugó rendszert alakított ki, melynek belső érzékelő technológiája folyamatosan és valós idejű működési információkkal szolgál. Az építőipar és bányászat során alkalmazott mindennapi folyamatok az új okos légrugónak köszönhetően nagyobb hatékonysággal fognak végbemenni: a folyamatos helyzetellenőrzés értékes támogatást nyújt az építőipari gépek kezelőinek, és hibamentes, hatékony munkavégzést tesz lehetővé. A technológiai vállalat rendszere nagymértékben hozzájárul a rugós alkalmazásokat érintő digitalizációhoz.

Az építkezéseken használt gépek és berendezések egész nap csúcsteljesítményt kell, hogy nyújtsanak, méghozzá megterhelő körülmények között. Ritka az olyan építési terület, ahol nem kell a porral, sárral, vagy földdel megküzdeni. Ez azt jelenti, hogy a gépek alkatrészeinek is állniuk kell – többek közt – a sarat. A fő problémát egészen eddig az jelentette, hogy a hagyományos légrugók esetében a felhasználók semmilyen működési információhoz nem jutottak. Arra kellett támaszkodniuk, amit kívülről láttak, illetve amire a személyes véleményük alapján tudtak következtetni. A Continental mérnökei ezt szerették volna megváltoztatni, amikor elkezdtek a belső érzékelő technológiával ellátott légrugó rendszeren dolgozni. Ez a fejlesztés mérföldkőnek számít a légrugó technológiában, és egy újabb lépést tesz a digitalizáció felé. Az okos légrugó lehetővé teszi a felhasználóval való kommunikációt.

Fotó: VG / PR

Részletes és pontos állapotleírás

Az ipari alkalmazások során használt mindennapi műveletek nagyobb hatékonyságot fognak kapni az okos légrugónak köszönhetően. A légrugó pontos és megbízható információval tud szolgálni az állapotáról, beleértve a nyomását, a hőmérsékletét, vagy a magasságát. A légrugó működési magassága pontosan és megbízhatóan jeleníthető meg. A beépített érzékelővel ellátott légrugó rendszer célja, hogy egy olyan globálisan elismert rendszert, mint a légrugó, még biztonságosabbá, egyszerűbbé, és hatékonyabbá tegyen a felhasználók számára. Ebből az is következik, hogy mindezek az előnyök az összes kapcsolódó műveletre és folyamatra is kiterjednek, különös tekintettel a vezérlés és ellenőrzés területeire.

Robosztus légrugó, kifinomult elektronika

De hogyan lehet egy tető alá hozni az építőipari gépeknél használt robusztus légrugót a kifinomult elektronikával? Az érzékelő rendszer beépítésének legnagyobb kihívása az elektronika finom vezetékezésének beépítése a termékbe, úgy, hogy a légrugó jellemzői ne változzanak, és az elektronikai rendszer se sérüljön meg. A Continental szakértői egy speciálisan erre a célra kifejlesztett adapter segítségével oldották meg ezt a komoly kihívást. Ez biztosítja a légrugó és az érzékelő rendszer közötti megbízható kapcsolatot. Így most két kábel van: az egyik a légrugót köti össze a vezérlőrendszerrel, a másik pedig az adatkapcsolatért felel. Az érzékelő teljesen automatikusan végzi a légrugó mechanikai állapotának felmérését, majd ez az információ eljut a gépkezelőhöz. Ez a szükséges előfeltétele a megelőző karbantartásnak és a biztonságos működés fenntartásának.

Ön mit gondol erről? Mondja el véleményét!

Lufthansa: 2023-ig tart a válság a légi közlekedésben

Még három évig, 2023-ig tarthat a koronavírus-világjárvány miatt keletkezett válság a nemzetközi légi közlekedésben az ágazat legnagyobb német szereplője szerint.

A lakáspiacot is érinti a munkanélküliség növekedése

Az árak valamelyest mérséklődtek, ami összefüggésben van a munkanélküliség növekedésével.

A valódi gazdasági nyitás

El kell kezdenünk összpontosítani arra, hogy a piacok megnyitására és teremtésére milyen új módok állnak rendelkezésre.

Jó jelek, jelzések

Egy korábban soha nem látott, nem ismert vírust kellett hatástalanítani, és föl kellett készíteni az embereket a különleges körülmények elviselésére.
Világgazdaság Piactér