A címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője megnyerte az első Forma–1-es Katari Nagydíjat, ezzel nyolc pontra csökkentette hátrányát a vb-pontversenyben. 

A 36 éves Hamiltonnak ez volt az idei hetedik és pályafutása 102. futamgyőzelme. 

A címvédő mögött nagy riválisa, az összetettben élen álló holland Max Verstappen (Red Bull) zárt másodikként, míg a dobogó alsó fokára a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, az Alpine spanyol versenyzője állhatott fel. Érdekesség, hogy Alonso ezt megelőzően legutóbb a 2014-es Magyar Nagydíjon követelt magának helyet a dobogón. 

Fotó: AFP

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint a brazíliai büntetés volt az a mozzanat, amely ennyire ellenállhatatlanná tette Lewis Hamiltont. 

Felébresztették az oroszlánt Interlagosban. Abszolút elkapta a fonalat: brutális és hidegvérű

– mondta a katari verseny után Wolff. 

Maga a brit pilóta a futamot meglehetősen leegyszerűsítve úgy értékelt, hogy sikerült jól eljönnie a rajtnál, ezután pedig csak leszegett fejjel tartania kellett az előnyt, és épségben célba kellett érnie az autóval. Még semmi sem dőlt el, két futammal a vége előtt Verstappen 351,5, Hamilton pedig 343,5 ponton áll. A vb két hét múlva, az F1 történetének első Szaúdi Nagydíjával folytatódik, a záró akkord helyszíne pedig az Egyesült Arab Emírségek, Abu-Dzabi lesz.