A verseny végén rendkívül izgatott és boldog Verstappen elismerte, hogy a szerencse fontos szerepet játszott a Yas Marina Circuit versenyen.

Hihetetlen, nem is tudom, mit mondjak, teljesen őrült menet volt. Mindenkit szeretek a csapatban, hihetetlen volt. Csoda volt, szerencsém volt a végén. Sergio Perez hihetetlenül vezetett ma, nagyszerű kolléga. Szeretem a csapatomat, életem végéig velük akarok dolgozni.

- mondta első nyilatkozatában Verstappen. Hozzátette: "Idén az volt a célunk, hogy megnyerjük a világbajnoki címet."

Lewis Hamilton mindössze néhány mérföldnyire volt attól a világbajnoki címtől , amely felülmúlta volna a legendás Michael Schumachert. Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője lett a Forma-1 idei világbajnoka, miután a címvédő Lewis Hamiltont az utolsó körben megelőzve győzött a vasárnapi idényzáró Abu-Dzabi Nagydíjon.

"Szeretnék gratulálni Maxnak és csapatának. Szerintem nagyszerű munkát végzett ebben az évben. Büszke vagyok a csapatomra, a magam részéről mindent megtettem, és köszönöm a csapatomnak a kemény munkát, különösen a bajnokság második felében. Soha nem adtam fel, egyetlen ponton sem, ez a legfontosabb. Nagyon jól érzem magam, különösen az elmúlt hónapok után, meglátjuk, mi lesz jövőre.” – mondta a verseny után Lewis Hamilton.

Fotó: Kamran Dzsebreili

Két eset miatt is óvást nyújtott be a Forma-1-es Mercedes a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj hajrájában történtek miatt.

A Mercedes egyrészt azt kifogásolja, hogy a mindent eldöntő utolsó kör előtt, amikor biztonsági autó volt a pályán, csak azoknak a lekörözött autóknak engedte a versenybíróság a visszaelőzést, akik az élen haladó Hamilton és a több hellyel mögötte lévő Verstappen közé "szorultak" be. Ezen kívül azzal kapcsolatban is panaszt fogalmazott meg a német csapat, hogy Verstappen megelőzte Hamilton még abban a szakaszban, amikor a biztonsági autó a pályán volt, ez pedig tilos. Az Abu-Dzabi Nagydíj utolsó körére engedte el a biztonsági autó a mezőnyt, ekkor pedig a friss gumikkal versenyző Verstappen megelőzte a vele azonos pontszámmal induló Hamiltont, és a sportág történetének első holland világbajnoka lett.