A magyar válogatott alapembere, Schäfer András ma karrierjének újabb mérföldkövét érte el, mivel Berlin hívó szavára a világ egyik legerősebb bajnokságába, a Bundesligába szerződött, ahol az idén nagyszerű szezont produkáló, a dobogó alsó fokától csupán egy pontra és jelenleg Európa Liga-indulást érő 5. helyen található 1. FC Union Berlin csapatát erősíti tovább

– jelentette be az EM Sports Consulting, egyúttal megköszönve az átigazolás kapcsán a CMG Careers Management Groupnak a rendkívül korrekt együttműködést.

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Ahogy arra az Esterházy Mátyás érdekeltségébe tartozó ügynökség felhívta a figyelmet: Schäfer András különösen eredményes időszakot tudhat maga mögött, hiszen alapember lett a magyar válogatottban, és gólt szerzett többek között a Németország elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen, a tavalyi szezont második helyen zárta Szlovákiában a DAC 1904 csapatával. Dunaszerdahelyen megválasztották az ősz legjobbjának, valamint a 2021-es MLSZ Év játékosa díjat is bezsebelte.

Az átigazolás összege egyelőre nem publikus, mindenesetre támpontként szolgálhat, hogy a 22 éves középpályás piaci értéke a Transfermarkt szerint 1,6 millió euró. 

Schäfer András Szombathelyen született, az Illés Akadémián nevelkedett, 2014-ben került az MTK csapatához. A Hungária körútról 2019-ben ment ki Olaszországba, ahonnan a Genoa és a Chievo érintésével 2020-ban érkezett a DAC-hoz. 

Nem egyedüli magyar lesz Schäfer a Bundesligában, hiszen Lipcsében futballozik Szoboszlai Dominik, Gulácsi Péter és Willi Orban is. Rajtuk kívül Sallai Roland a Freiburgot erősíti, Szalai Ádám pedig a Mainzot.