Az amerikai Jessica Pegula oldalán indul a 2022-es idény legfontosabb versenyein Babos Tímea. A párosban négyszeres Grand Slam-bajnok magyar teniszező azóta kereste állandó társát, hogy a francia Kristina Mladenovic úgy döntött, inkább az egyéni szereplésére koncentrál.

Fotó: AFP

A 27 éves Pegula 41. a párosok világranglistáján – Babos korábban volt világelső is, jelenleg a 71. helyezett –, az eddigi legjobb eredménye a 2020-as Roland Garros-negyeddöntő, míg egyesben kétszer jutott a legjobb nyolc közé az Australian Openen, hétfőtől a karriercsúcsot jelentő 14. pozícióban jegyzik. 

Pályafutása során 3,2 millió dollárt ütögetett össze a pénzdíjakból, ám a buffalói lánynak akkor sem kellene aggódnia a számlák miatt, ha az amerikai minimálbért, azaz óránként 7,25 dollárt keresne. 

Szülei, Terry és Kim Pegula dollármilliárdos üzletemberek, ők a tulajdonosai többek között a Buffalo Bills NFL- és a Buffalo Sabres NHL-csapatának, vagyonukat 7 milliárd dollárra becsüli a Bloomberg. A Pegula szülők a sport mellett ingatlanokban és földgázban is érdekeltek, utóbbi szektorban bizonyos üzletágakat 4,7 milliárd dollárért adtak el a Shellnek, de kötöttek 1,75 milliárdos üzletet is az American Energy Partnersszel.

Megpróbálom a saját utamat járni. Hatévesen döntöttem el, hogy teniszező akarok lenni, tehát jóval korábban, mint hogy a Bills és a Sabres a családomhoz került. Természetesen követem az amerikai ligákat, nagyon sok barátot ismertem meg, akiktől rengeteget tanulhatok. Bízom benne, hogy Buffalóban büszkék rám 

– jelentette ki egy korábbi interjújában Jessica, aki már piacra dobott saját márkás kozmetikai terméket, illetve nővérével egy jégkorong-tematikájú gyorséttermet is nyitott.

Az egyesben világranglista 220., legutóbb a 25 ezer dolláros egyiptomi versenyen elődöntőig jutó Babos és Pegula először várhatóan az úgynevezett „Sunshine Double”-n, azaz az Indian Wells-i és miami premiertornán lép pályára állandó páros partnerként – legutóbb ideiglenes társként 2011-ben játszottak már együtt. 

Az MTK sportolója egyébként tavaly, a sérülésekkel és koronavírussal nehezített idényben magyar, francia, ausztrál és orosz partnerrel is próbálkozott, ám döntőbe egyik viadalon sem jutott. 

Eddigi karrierje során 8,2 millió dollárt gyűjtött pénzdíjakból, de a VG-nek elárulta, ennek kevesebb mint 40 százaléka maradt a zsebében, összességében pedig minden szezon előtt 120 millió forintot kell félretennie bérekre, utazásra, szállásra, egyéb kiadásokra. Kilenc év után ismét édesapja, a női válogatott szövetségi kapitánya, Babos Csaba az edzője, erőnléti felkészüléséért a párja felel, míg a menedzsere a nővére.