A Chelsea tulajdonosa, Roman Abramovics az Ukrajnában zajló háború miatt bocsátotta eladásra a csapatot, még az előtt, hogy a nemzetközi szankciókat kivetették rá. Eddig egy három fős álló konzorcium jelentkezett a klubért, nagyjából 2 milliárd fontos vételárral. Ennek tagjai Sir Martin Broughton, illetve a Los Angeles Dodgers társtulajdonosa, Todd Boehly és a Boston Celtics társtulaja Stephen Pagliuca. Most a brit Ratcliffe kicsit megkésve ugyan, de visszautasíthatatlannak tűnő ajánlatot tett le az asztalra írta meg a BBC.

Sir Jim Ratcliffe Fotó: BBC

A 69 éves Ratcliffe 1998-ban alapított az Ineos vegyipari vállalatot. A cég a sport világban főként a Team Ineos brit kerékpároscsapat szponzorálásáról ismert.

Nagy mértékű befektetéseket fogunk végrehajtani

— áll az Ineos közleményében. Azt is közölték, hogy a terveik között szerepel a Stamford Bridge, a Chelsea stadionjának a felújítása is.

A közlemény szerint ezzel együtt játékosokra és edzőkre sem sajnálnák a pénzt, illetve a csapat akadémiáját is nagyobb összegekkel támogatnák. 

Ratcliffe cége, az Ineos közölte, hogy a Chelsea-be való befektetést nem profitszerzési céllal teszik, hanem azért, hogy a klub rajongói egy olyan csapatot kapjanak, amit megérdemelnek.

A Chelsea jelenleg a brit kormány különleges engedélyével tud működni, de ez az engedély május 31-én lejár. 

Nadine Dorries sportért felelős államtitkár elmondta, hogy addig a csapatot mindenképpen el kell adni.