Megérzi majd a Mercedes Forma-1-es csapatának költségvetése, hogy mindkét pilótája összetörte autóját az osztrák nagydíj időmérő edzésén. Lewis Hamilton és George Russell is falnak ment kocsijával pénteken, a stábnak így most folyamatosan dolgoznia kell, hogy időre elkészüljenek a javításokkal. Toto Wolff csapatfőnök ennek ellenére nem elégedetlen, véleménye szerint inkább legyenek gyors autóik, amelyek falnak rohannak, mintsem lassú versenyautókkal körözzenek. 

Fotó: AFP

A Reuters hírügynökség szerint Wolff elárulta: a kocsik súlyos sérüléseket szenvedtek, nem egyszerű kijavítani az összetört részeket, a technikusaik szünet nélkül dolgoznak rajta. Több részt is ki kellett cserélniük, de ezek még mind a szabályokon belül vannak, így nem várható, hogy büntetést kapnának.  

Tegnap úgy nézett ki a garázs, mintha valaki egy Lego-autó darabjait hajította volna el a padlón. A szerelők remek munkát végeznek 

– nyilatkozta Wolff szombaton, a sprintfutam előtt. A csapatvezető még viccelődni is tudott, pilótái összehangolt kiesését a szinkronúszókhoz hasonlította. 

Fotó: AFP

A csapatfőnök szerint egyébként Hamilton nagyjából 10 kilométer per órás sebességgel ment többel, mint amennyi abban a kanyarban elfogadható, emiatt sodródott ki. Wolff ugyanakkor örül ennek, mert ez is azt bizonyítja, hogy gyors kocsijuk van, csak meg kell szokni a vezetését. 

A kettős baleset egyébként komolyan érinti a Mercedes idei büdzséjét, a csapafőnök szerint ezek után alaposan át kell gondolniuk, mire költhetnek majd a szezon hátralévő részében.