Hivatalos oldalán jelentette be az Aston Martin Formula–1-es csapata, hogy a kétszeres spanyol világbajnok, Fernando Alonso a 2023-as évadtól a csapatnál folytatja pályafutását – írta meg a Nemzeti Sport

Korábban a VG is megírta, hogy Sebastian Vettel csütörtökön jelentette be, hogy az idei szezon végén befejezi Forma-1-es pályafutását. A 35 éves autóversenyző 2006-ban a BMW Saubernél kezdett el versenyezni, és az Aston Martin F1-es csapat tagjaként, 15 és fél év, valamint négy világbajnoki cím után int búcsút a sportágnak.  

VETTEL Sebastian (ger) Ferrari SF70-H team scuderia Ferrari ambiance portrait ALONSO Fernando (spa) McLaren Honda MCL32 ambiance portrait during the 2017 Formula One World Championship, Grand Prix of Hungary from July 28 to 30, Hungaroring, Budapest - Photo DPPI (Photo by FREDERIC LE FLOC H / DPPI Media / DPPI via AFP)
Fotó: FREDERIC LE FLOCH / DPPI via AFP

Az Aston Martin csapat rengeteg energiát fektet a győzelembe és rendkívül elkötelezett, ezért ma az egyik legizgalmasabb csapat a Forma-1-ben. Sok éve ismerem Lawrence-t és Lance-t, és teljesen nyilvánvaló, hogy megvan bennük az ambíció és a szenvedély, hogy sikeresek legyenek

 – mondta Alonso. A bejelentés szerint Alonso többéves szerződést kötött a britekkel, ezek szerint még egyáltalán nem gondol a visszavonulásra.