A német sajtó csalódottan értékelte a labdarúgó-válogatott teljesítményét azok után, hogy péntek este 1–0-ra kikapott Lipcsében a magyaroktól a Nemzetek Ligájában. A Bild a közelgő katari világbajnokságra is utalva azt írta: a csoportelsőség elúszott, a vb-félelem megérkezett...

SZALAI Ádám
Fotó: Illyés Tibor

Németország 1–0-ra kikapott Magyarországtól, így ebiztosan nem jut be a legjobb négy közé. Ami azonban sokkal fontosabb: pontosan két hónappal a japánok elleni rajt előtt kezdhetünk aggódni a katari vb miatt. Hansi, így nem fog működni! 

– fogalmazott az újság.

Méltó búcsú: Szalai Ádám góljával verte Németországot a válogatott

Magyarország szenzációs győzelmet aratott, és ezzel egy mérkőzéssel a vége előtt vezeti a Nemzetek Ligája halálcsoportját. Ha hétfőn nem kap ki Budapesten Olaszországtól, akkor megnyeri a csoportot.

A Kicker szerint hiányzott az átütőerő a Nationalelf játékából. „A német válogatott először kapott ki Hansi Flick szövetségi kapitány irányításával. Szalai Ádám látványos gólja után nem sikerült kiegyenlíteni” – írta a lap. A Frankfurter Allgemeine Zeitung is azt emelte ki, hogy ez volt Flick első kudarca, a szakembernek ezúttal nem sikerült győztes taktikával pályára küldenie a csapatát.

Nem vált be a szakvezető terve. Egyáltalán nem működött a németek játéka, a magyarok egy csodagóllal győztek

 – így értékelt a lap.

A Süddeutsche Zeitung szerint a péntek este mutatott forma épp az ellenkezője volt annak, mint amit a vb-n várnak, Hansi Flick vezetésével a leggyengébb első félidejét produkálta a nemzeti együttes.

„A magyaroktól elszenvedett kijózanító 1–0-s vereség után Németország már nem nyerheti meg a Nemzetek Ligáját” – emelte ki az újság.