A magyar szövetség (MLSZ) Twitter-oldalán jelentette be, hogy a válogatottságtól szeptemberben visszavonuló Szalai Ádámot követően Szoboszlai Dominik lesz a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya – már ma este, a Luxemburg elleni idegenbeli találkozón is. 

Marco Rossi, a mieink szövetségi kapitánya szerdai sajtótájékoztatóján utalt arra, hogy a német RB Leipzig 22 éves középpályása nemcsak erre a meccsre kapja meg a karszalagot, hanem a jövőben is ő viseli majd. Az olasz szakvezető a stáb tagjaival és a kulcsjátékosokkal átbeszélve hozta meg ezt a döntést.

Fotó: Ronny Hartmann / AFP

Szoboszlai a mértékadó német Transfermarkt szerint a legértékesebb magyar futballista, árát 35 millió euróban határozták meg, de szakértők szerint később ez az összeg akár 75 millió euró is lehet.

Vasárnap, idei utolsó mérkőzésén Görögországot fogadja a Puskás Arénában Magyarország. Ekkor lép pályára utoljára a debreceni Dzsudzsák Balázs, aki 109. fellépésével a már visszavonult kapust, Király Gábort megelőzve, egyedüli csúcstartóvá válik a válogatottságok számát illetően. Azon a találkozón Dzsudzsák lesz a csapatkapitány. 

A Luxemburg fővárosának tavaly nyáron átadott stadionjában sorra kerülő összecsapás ma 20 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.