Az angol labdarúgás történetének egyik legsikeresebb csapat, a Liverpool FC eladását fontolgathatják a klub amerikai tulajdonosai – írta meg a Bloomberg. Az ügyet ismerő források szerint minden idők legnagyobb sportügylete jöhet létre.

Liverpool FC v Real Madrid - UEFA Champions League Final 2021/22 Liverpool line up (R-L) Alisson Becker, Fabinho, Virgil van Dijk, Ibrahima Konate, Luis Diaz, Trent Alexander-Arnold, Sadio Mane, Thiago Alcantara, Jordan Henderson, Andrew Robertson, Mohamed Salah and our team mates during the UEFA Champions League final match between Liverpool FC and Real Madrid at Stade de France on May 28, 2022 in Paris, France. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: Jose Breton / AFP

A Liverpool FC tulajdonosa, a Fenway Sports Group Holdings a Goldman Sachsszal és a Morgan Stanley-vel együttműködve méri fel a lehetséges vevők ajánlatait az angol élvonalban szereplő csapat iránt. 

A szivárogtatók a nevük elhallgatását kérték, mivel a megosztott információk bizalmasnak számítanak.

Ne a focisták közt keressenek arcokat Katar ellen – fakadt ki Klopp

Egyszer és mindenkorra be kellene fejezni, hogy a játékosokat és a szövetségi kapitányokat használják a Katar, a hamarosan kezdődő világbajnokságot rendező ország elleni tiltakozás arcaiként – sürgette Jürgen Klopp, a Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Az Egyesült Államokban elsősorban a Boston Red Sox baseballcsapat tulajdonosaként ismert Fenway Sports 2010-ben mintegy 300 millió fontért vette át a Liverpoolt George Gillett és Tom Hicks amerikai üzletembertől. Az eladással a Fenway Sports jelentős megtérülést érhetne el, a GlobalData elemzője, Conrad Wiacek becslése szerint ugyanis 

a Liverpool jelenleg több mint ötmilliárd dollárt érhet. 

A Fenway Group számára ez a küldetés teljesítése lenne

– mondta Christina Philippou, a Portsmouthi Egyetem számviteli, pénzügyi és közgazdasági oktatója.

A Liverpool nemcsak Angliában, hanem az egész világon az egyik legismertebb labdarúgócsapat. Az angol első osztályban a Manchester United után a legtöbb bajnoki címet tudta bezsebelni. Legutóbb 2020-ban sikerült megnyerniük a Premier League sorozatot Jürgen Klopp német vezetőedző segítségével. 

A The Athletic azt írja, hogy amerikai és közel-keleti befektetők érdeklődhetnek a csapat megvásárlása iránt. Az elmúlt években több befektető is bevásárolta magát az angol első osztályba az Egyesült Államokból és a Közel-Keletről. Legutóbb a szaúd-arábiai állami befektetési alap vásárolta meg a Newcastle Unitedet, Todd Boehly amerikai befektető és a Clearlake Capital magántőke-társaság pedig a Chelsea FC-t szerezte meg.

A Fenway Sports korábban egy közleményben tudatta, hogy a megfelelő feltételek mellett fontolóra vennék a klub eladását.

A Bloomberg az értesülésekkel megkereste a Goldman Sachs és a Morgan Stanley képviselőit, de a két cég nem kívánta kommentálni a híreket. A Liverpool szóvivője nem reagált a megkeresésre.