A katari világbajnokság miatt több mint két hónap szünetet követően a Zalaegerszeg–Ferencváros mérkőzéssel folytatódik ma 18.30-kor a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, az OTP Bank Liga. Eltiltása után korábbi csapata ellen tér vissza a kispadra a zalaegerszegiek holland vezetőedzője, Ricardo Moniz, aki még októberben a kongói játékosát, Christy Manzingát ért rasszista bekiabálásokra hivatkozva leparancsolta együttesét a pályáról.  

 Abena Myenty
A hírek szerint Myenty Abena ingyen került az Üllői útra. Fotó: Fradi.hu

A címvédő és 33. aranyérmére hajtó Fradi Európa-ligás szerepléséről többször írtunk, miután közel állt ahhoz, hogy hárommilliárd forintos bevétellel zárja a csoportkört. A klub vezetősége úgy határozott, hogy a második számú kontinentális kupasorozat negyeddöntőjének hazai találkozóját március 16-án nem saját létesítményében, a több mint 14 milliárd forintból épült, 22 ezer férőhelyes Groupama Arénában, hanem a 190,5 milliárd forintból felhúzott, 67 215 fő befogadására alkalmas Puskás Arénában játssza. Az összecsapásra a legolcsóbb jegy 6400, a legdrágább 100 ezer forint. 

Nemcsak a Fradi, a fogadók is óriásit kaszáltak az El-bravúrral

A tippelők harmada hitt abban, hogy legalább döntetlent ér el a Ferencváros, és ezzel továbbjut az Európa-liga nyolcaddöntőjébe.

Az NB I.-es tabellát nyolc pont előnnyel vezető FTC a nemzetközi kötelezettsége miatt két meccset pótol: egyet a ZTE, majd egy másikat a Paks ellen. Ha mindkettőt megnyeri, megugorhat 14 ponttal, ami tetemes fór, és az idény hátralevő része valószínűleg rutinfeladat lesz számára. Az El-ben menetelő budapesti gárda a vb kapcsán is szóba került, hiszen középpályását, a tunéziai Aissa Laidounit a dánok ellen megválasztották a mezőny legjobbjának, majd több európai klubbal is összeboronálták. 

A futballisták értékének meghatározásával foglalkozó Transfermarkt az árát jelenleg legalább 4 millió euróra (1,56 milliárd forint) becsüli, ezzel a zöld-fehérek játékoskeretének második legdrágább labdarúgója (az első 5 millió euróval továbbra is a mali származású szélső, Adama Traoré).

Laidouni eladásával hatalmasat kaszálna a Ferencváros, miután 2020 augusztusában a román FC Voluntaritól mindössze 600 ezer euróért (234,74 millió forint) vette meg.

Ferencvaros' Tunisian midfielder Aissa Laidouni (C) and Celtic's Scottish midfielder Callum McGregor (R) compete  during the UEFA Europa League group G football match between Celtic and Ferencvarosi TC at Celtic Park stadium in Glasgow, Scotland on October 19, 2021.
Aissa Laidouni (balra) eladásával hatalmasat kaszálna a Ferencváros. Fotó: AFP

A IX. kerületiek csupán egy üzletet bonyolítottak le a téli szünetben: a suriname-i védő, Myenty Abena a pozsonyi Slovantól érkezett néhány napja. A Nemzeti Sport úgy tudja, nem kellett érte fizetni, a Transfermarkt pedig úgy, hogy 400 ezer euróba (156,49 millió forint) került. 

A hét külföldit foglalkoztató ZTE egyébként a második legolcsóbb játékoskerettel rendelkezik (6,08 millió euró; 2,38 milliárd forint), míg a 19 idegenlégióst a csapatában tudó Fradi a legdrágább 40,63 millió eurós (15,9 milliárd forint) árcédulájával. Érdekesség, hogy Laidouni és Traoré majdnem másfélszer annyit ér, mint a 25 zalaegerszegi együtt…