Novak Djokovics tizedszer nyerte meg a férfi egyes küzdelmeit az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, mivel a vasárnapi döntőben 6:3, 7:6, 7:6-ra legyőzte a görög Sztefanosz Cicipaszt, egyben 22. Grand Slam-trófeájával utolérte az örökrangsor élén Rafael Nadalt, és hétfőtől újra világelső lesz.  A 93. tornagyőzelmét begyűjtő Djokovics a Norman Brooks-kupa mellé 2,98 millió ausztrál dollárt (759 millió forint) kap.

Novak Djokovics
Fotó: AFP

A világklasszis szerb a mérkőzést követően zokogott örömében, kitörtek belőle az érzelmek, ami nem is csoda, hiszen tavaly játék nélkül, botrányos körülmények között kellett távoznia Melbourne-ből.

Igaz, a konfliktus az idei Australian Openen sem maradt el, hiszen Djokovics és az orosz Andrej Rubljov mérkőzésén az egyik szurkoló az ukrajnai invázió szimbólumává váló Z-feliratú pólóban jelent meg, majd többen Vlagyimir Putyin orosz elnököt éltették. Azóta már egy olyan felvétel is napvilágot látott, amelyen Djokovics apja a megszállást támogató drukkerekkel fotózkodik.

Mindenki a fehérorosz sportoló nyilatkozatáról beszélt, most ő Melbourne bajnoka

A Wimbledonból tavaly kizárt fehérorosz Arina Szabalenka nyerte meg az Australian Opent, a klasszis teniszező orosz származású ellenfelét győzte le három játszmában.