A Forma–1 és az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Tottenham partnerségre lépett, és gokartpályát épít a londoni klub arénájában, a Tottenham Hotspur Stadionban.

London,,Uk,-,April,13,2019:,Panoramic,View,Stadium,DuringLondon, UK - April 13 2019: panoramic view stadium during the Premier League between Tottenham Hotspur and Huddersfield Town at Tottenham Hotspur Stadium
Gokartpályát épít a Forma–1 a Tottenham stadionjában.
Fotó: Shutterstock

A kedden bejelentett 15 évre szóló megállapodás részeként a versenypályát, amelyen elektromos gokartokat lehet majd vezetni, a létesítmény déli lelátója alatt hozzák létre. A Tottenham Hotspur Stadion korábban a profi amerikaifutball-liga (NFL) mérkőzéseinek is otthont adott.

A gokartos élmény családok, baráti társaságok vagy akár leendő pilóták célpontja lehet a világ minden tájáról. Új közönséget vonz és egy elérhető belépési pontot kínál az autósport világába

– nyilatkozta a projekttel kapcsolatban Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója.

A pálya megépítése egy nagyobb program része, és az egyik cél, hogy szélesítse az autósport bázisát a fiatalok körében.

Iráni kézbe kerülhet a Tottenham

Jahm Najafi iráni–amerikai üzletember sajtóértesülések szerint 3,75 milliárdos (mintegy 1400 milliárd forintos) vételi ajánlatot szeretne tenni az angol labdarúgó-bajnokság negyedik helyén álló Tottenham Hotspurre.