A jövőben nem lép pályára a német labdarúgó-válogatottban Marozsán Dzsenifer, inkább a klubjára koncentrál – közölte játékos, míg a német szövetség szerint az április 11-én, Nürnbergben sorra kerülő brazilok elleni találkozó lesz a 30 éves játékos búcsúmérkőzése, egyben a 112. fellépése a nemzeti együttesben.

Germany v Serbia: Group H - FIFA Women's World Cup 2023 Qualifier
Fotó: Thomas Eisenhuth / Getty Images

A budapesti születésű középpályás 2022 elején elszenvedett térdsérülésével indokolta válogatott-pályafutásának végét. A német nemzeti tizenegy volt csapatkapitánya tavaly áprilisban, a szerbek elleni vb-selejtezőn térdszalagszakadást szenvedett, és emiatt ki kellett hagynia a nyári angliai Európa-bajnokságot is.

A focista szerint térdsérülése után túl sok lenne az edzések és a klubmeccsek mellett a válogatott szereplés. A négyszeres magyar válogatott Marozsán János lánya az 1. FC Saarbrückennél kezdte felnőttkarrierjét, majd 2009-ben az 1. FFC Frankfurthoz igazolt. A francia élvonalbeli Lyon futballistája 2016 óta, közben 2021-ben fél évig az egyesület amerikai partnerklubjánál, az OL Reignnél szerepelt kölcsönben.

A német válogatottban Marozsán 33 gólt szerzett, 2013-ban Európa-, 2016-ban pedig olimpia bajnok lett. A Bajnokok Ligáját hatszor nyerte meg, négyszeres francia bajnok. Háromszor, 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben Németország legjobb női labdarúgójának választották.