A Roland Garros második fordulójában Fucsovics Mártont győzte le három szettben Novak Djokovic, ám a felvételek tanúsága szerint nemcsak a magyar játékossal, de a fájdalommal is meg kellett küzdenie a szerb klasszisnak.

2023 French Open - Day Four
Fotó: AFP

Egy szünet közben a pólóját levevő 

szerb teniszező mellkasán ugyanis egy apró mágnes volt látható, mely állítólag a fájdalom ellen hatásos eszköz. 

Az a szerb Sportal tudósításából nem derült ki, hogy vajon a mágnes a sportolói biotechnológiai cégének a terméke-e, ugyanakkor az elsősorban peptideket gyártó cég honlapja alapján erre kicsinek tűnik az esély. A párizsi tornától időközben sérülés miatt visszalépett a hazai közönségkedvenc Gaël Monfils.

A Roland Garros második fordulójában Fucsovicsot legyőző Djokovic ugyanakkor nemcsak a továbbjutásának örülhetett, hanem annak is, hogy nem számíthat büntetésre a verseny első fordulójában kamerára írt „Koszovó Szerbia szíve” kijelentése miatt, ugyanis a Grand Slam versenyek szabályzata nem tiltja a politikai megnyilvánulásokat.

Ettől függetlenül joggal állítható, hogy a szerb sportoló kijelentése olaj volt a tűzre – az egyebek mellett több magyar katona megsebesülését is okozóészak-koszovói zavargások kapcsán.