Már bejárta a világsajtót a francia ACTU17 beszámolója, miszerint a Paris Saint-Germain (PSG) labdarúgócsapatának olasz válogatott kapusát és feleségét előbb foglyul ejtették, majd kirabolták. Azóta a Goal.com már a részleteket is tudni véli: a 24 éves Gianluigi Donnarumma és párja éppen Párizs VIII. kerületében található otthonukban tartózkodott, amikor betörtek hozzájuk. 

A támadók meztelenre vetkőztették és megkötözték őket, ezután több mint 500 ezer euró (több mint 190 millió forint) készpénzzel, ékszerekkel és relikviákkal távoztak.  

Match de 8ème de finale aller de la Ligue Des Champions 2023 (LDC) "PSG - Bayern Munich (0-1)" au Parc Des Princes
A támadók előbb meztelenre vetkőztették és megkötözték, majd kirabolták Gianluigi Donnarummáékat.
Fotó: JB Autissier / Panoramic / Bestimage

Az esethez közel álló forrás szerint a házaspár csak a rablást követően, a hajnali órákban tudott kiszabadulni a fogságból: 3 óra 20 perckor elmenekültek egy közeli luxusszállodába, ahol az alkalmazottak hívták ki a rendőrséget és a mentőket. Habár Donnarummáéknak nem esett bajuk, érthetően sokkos állapotban kerültek kórházba, ahol megfigyelés alatt tartják őket. 

Az ACTU17 egyébként úgy tudja, hogy a betörők az épület gondnokát is megkötözték. A párizsi nyomozók gőzerővel dolgoznak az ügyön, nagy erőkkel keresik az elkövetőket. Az Európa-bajnok futballista még 2021 nyarán az olasz AC Milantól igazolt a PSG-hez, amelyben eddig 72 tétmérkőzésen lépett pályára, és az együttessel azóta két bajnoki címet nyert. 

Katari vb: nincsenek biztonságban az Angliában futballozó sztárok

Raheem Sterling hiába vett több mint hétmillió forintért Rottweilert és alkalmazott 24 órás biztonsági szolgálatot, négy éven belül másodszor is betörtek a házába. A katari labdarúgó-világbajnokságon szereplő angol válogatott játékosainak elegük van az őket ért támadásokból.