Sportgazdaság

Katari vb: nincsenek biztonságban az Angliában futballozó sztárok

Raheem Sterling hiába vett több mint hétmillió forintért Rottweilert és alkalmazott 24 órás biztonsági szolgálatot, négy éven belül másodszor is betörtek a házába. A katari labdarúgó-világbajnokságon szerepelt angol válogatott játékosainak elegük van az őket ért támadásokból.

Ahogy arról beszámoltunk, Anglia Szenegál elleni nyolcaddöntős mérkőzését megelőzően hazarepült a katari labdarúgó-világbajnokság helyszínéről az angolok támadója, Raheem Sterling, miután fegyveres rablók törtek be 6 millió fontos (2,91 milliárd forint) londoni otthonába és 300 ezer font (145,5 millió forint) értékben ékszereket és órákat loptak el tőle. Az eredeti hírek arról szóltak, hogy a rablás idején családja is a házban tartózkodott, ám ezt a rendőrség később cáfolta – írja a Daily Mail.

Close-up,Of,The,Seller's,Hands,In,Gloves,Shows,The,Exclusive Close-up of the seller's hands in gloves shows the exclusive men's watch from the new collection in the luxury jewelry store
Fotó: Shutterstock

Sterling korábbi, cheshire-i ingatlanját 2018-ban is célba vették a bűnözők, ám a működésbe lépő riasztóberendezés miatt üres kézzel távoztak. Ezután döntött úgy, hogy 

24 órás biztonsági szolgálatot alkalmaz, és 15 ezer fontért (7,28 millió forint) vásárol egy Rottweilert – mindhiába.

De nemcsak a hazai focisták vannak veszélynek kitéve, hanem a külföldiek is: három éve az Arsenal két játékosát, a német Mezut Özilt és a bosnyák Sead Kolasinacot fényes nappal próbálták megkéselni, de utóbbi elkergette a bűnözőket. Az akkoriban heti 300 ezer fontot (145,5 millió forint) kereső Özilt és csapattársát folyamatos védelem alá kellett helyezni, mert mindkettőjük családját megfenyegették a gengszterek.

Nemrégiben a másodosztályú Stoke City védőjét, Josh Tymont fosztották ki: a ruhák mellett értéktárgyakat, ékszereket és 80 ezer fontos (38,8 millió forint) autót, egy Range Rover Sport SVR-t is elloptak tőle. Az ingatlant olyannyira kipakolták, hogy a hátvéd a közösségi médiában kért segítséget, hátha valaki látta a kocsiját. 

A liverpooli Alex Oxlade-Chamberlaint és családját 3,5 millió fontos (1,7 milliárd forint) házukban érte támadás, a Chelsea labdarúgójától, Reece Jamestől pedig nemcsak érmeket, hanem egy széfet is eltulajdonítottak. 

A korábban az Arsenalt, a Chelsea-t és az olasz AS Romát is erősítő Ashely Cole-t savval akarták leönteni, és az ujjait levágni otthonában, amikor egyszer csak megjelent a rendőrség, és megelőzte, hogy nagyobb baj történjen. Cole később egy interjúban elmondta, már felkészült a halálra, amikor megérkezett a segítség. 

Ashley Cole-nak halálfélelme volt.
Fotó: Michael Regan / AFP

Manchesterben sem rózsásabb a helyzet: a United tehetségét, Tahith Chongot késsel kényszerítették, hogy átadja értékeit, a City portugál bekkjét, Joao Cancelót meg is verték. Ezt megelőzően a francia Paul Pogbát, a svéd Victor Lindelöföt és az angol Jesse Lingardot is kirabolták.

Az angoloknak már nagyon elegük van az őket ért támadásokból, ezért Katarban egymás között megbeszélték, hogy őrző-védő cégek segítségét veszik igénybe, sokak pedig – ha még eddig nem tették meg – testőröket bérelnek fel. 


 

Arsenal Manchester City lopás katari vb Anglia katar 2022 Chelsea futball Katar London betörés Sterling Egyesült Királyság katari világbajnokság Manchester United
Kapcsolódó cikkek