Sportgazdaság

Nemzetközi Fair Play-díjra jelölték az atlétikai vb önkénteseit

Fürjes Balázs hétfőn benyújtotta a jelölését, amelyet Sebastian Coe és Kamuti Jenő is támogatott.

Sebastian Coe-val egyetértésben, a Budapest 2023 Atlétikai Világbajnokság szervezőbizottságának társelnökeként ma Nemzetközi Fair Play-díjra jelöltem a vb önkénteseit – írta Fürjes Balázs hétfőn közösségi oldalán.

Budapest 20230827 Atlétika Férfi Maraton VB  Foto  Nemzeti Sport - Árvai Károly A képen:   Szemerei Levente
Fotó: Árvai Károly / Mediaworks

A társelnök a Facebookon jelentett ki, hogy az atlétikai világbajnokság 2500 önkéntese Magyarország legszebb arcát mutatta vendégeinknek és a magyar közönségnek.

Szívvel-lélekkel dolgoztak és hihetetlenül profik voltak. Bárki bármit kérdezett vagy kért, két kifejezés biztosan hiányzott a szótárukból: egyszer sem ejtették ki, hogy lehetetlen vagy hogy nem tudom

– emelte ki a politikus. Hozzátette, hogy az önkéntesek mindig frissek, segítőkészek, barátságosak voltak, minden helyzetben a megoldást keresték, és mindig meg is találták.

A budapesti atlétikai vb 130 milliárd forint feletti bevételt hozhat

A budapesti atlétikai világbajnokság rövid és hosszú távon is jót tehet az ország gazdaságának.

A társelnök kifejtette, hogy a vb kilenc napjában az önkéntesek voltak Magyarország vezető diplomatái, 2500 magyar nagykövet, akik kiválóan képviselték az országot.

Hála és köszönet nekik! Már egyeztettem Kamuti Jenővel, a Nemzetközi Fair Play Bizottság magyar elnökével, ő jó esélyt lát arra, hogy jelölésem célba érjen, és a budapesti vb önkéntesei Nemzetközi Fair Play-díjban részesüljenek

– írta Fürjes Balázs.

 

Budapest 2023 Atlétikai Világbajnokság fürjes balázs fair play Sebastian Coe
Kapcsolódó cikkek