Pénteken 14 óra 30 perckor sorsolják a harmadik európai kupasorozat, a Konferencia-liga csoportkörét. A Ferencváros az első kalapból várja, hogy kik lesznek az ellenfelei.

Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet

Akár a rossz emlékű feröeri csapat, a KÍ Klaksvík bekerülhet a Fradi csoportjába a Konferencia-liga csoportkörében.

A Ferencváros egyetlen magyar csapatként vesz részt a európai kupában. Ez azt jelenti, hogy csak az első kalapos vetélytársakat leszámítva bárki farkasszemet nézhet a Fradival. Az első kalap a következő csapatokból áll össze:

Eintracht Frankfurt (német), Dinamo Zagreb (horvát), Club Brugge (belga), AZ Alkmaar (holland), KAA Gent (belga), Fenerbahce (török), Lille OSC (francia), illetve a Ferencváros.

Velük tehát biztosan nem kell összemérni a Fradinak a tudását, azonban a többi kalapban is vannak kellemetlen ellenfelek.

Második kalap:

PAOK (görög), Slovan Bratislava (szlovák), Makkabi Tel-Aviv (izraeli), Viktoria Plzen (cseh), Aston Villa (angol), PFC Ludogorec (bolgár), Fiorentina (olasz), Bodö/Glimt (norvég)

Harmadik kalap:

KRC Genk (belga), Zorja Luhanszk (ukrán), FC Asztana (kazah), Besiktas JK (török), Helsinki JK (finn), Legia Warszawa (lengyel), Spartak Trnava (szlovák), Olimpija Ljubljana (szlovén)

Negyedik kalap:

Zrinjski Mostar (bosnyák), KÍ Klaksvík (feröeri), Aberdeen FC (skót), FK Cukaricki (szerb), FC Lugano (svájci), Breidablik (izlandi), FC Nordsjaelland (dán), FC Ballkani (koszovói)

Még egy magyarra szemet vetett a Liverpool Szoboszlai nyomán

Az MTK csapatkapitánya még csak 21 éves, de máris méltató szavakat zsebelt be a Liverpooltól.

 

Melyik ellenfeleket kellene elkerülni a csoportkörben?

A második kalapban az egész Konferencia-liga egyik legnagyobb esélyese, az angol Aston Villa szerepel, azt mindenképpen el kellene kerülnie a magyar csapatnak. 

Ebben a csoportban szerepel még az olasz Fiorentina is, amely erős ellenfél lehet, de a cseh Viktoria Plzennel vagy a bolgár Ludogoreccel is kellemetlen lenne a versenyfutás.

A harmadik kalapban olyan klubokat lenne célszerű elkerülni, mint a belga Genk vagy a török Besiktas. Érdekes ellenfél lenne az ukrán Zorja Luhanszk is. Bár a háború miatt a Luhanszk meccsét nyilván nem Ukrajnában kellene lejátszani, így is kellemetlen lenne velük a mérkőzés.

A negyedik kalapban szereplő csapatok ránézésre nem jelenthetnének kihívást,

leszámítva a Fradi nemezisét, a feröeri KÍ Klaksvíkot, amely egy rendkívül fájó kétmeccses csatában vágta el a Ferencvárost a Bajnokok Ligája-álmoktól.