Szoboszlai Dominik leigazolása után most egy másik magyar játékosról ír honlapján a Liverpool, miután Marco Rossi kihirdette a válogatott keretét a Szerbia elleni selejtező és a Csehország elleni barátságos meccs előtt.

A válogatott keretében ugyanis helyet kapott 

az MTK mindössze 21 éves középpályása, Mihály, aki klubjánál a csapatkapitányi karszalagot is átvette, 

ráadásul attól a Németh Krisztiántól, aki magyarként eddig egyedüliként szerzett gólt a Liverpool színeiben, még 2009-ben.

Budapest 20230514 Labdarúgás NB2 bajnoki mérkőzés  MTK - Kazincbarcika  Foto Török Attila - Nemzeti Sport A képen:    Kata Mihály  Budapest 20230514 Labdarúgás NB2 bajnoki mérkőzés  MTK - Kazincbarcika  Foto Török Attila - Nemzeti Sport A képen:    Kata Mihály
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A vörösök honlapján megjelent írás Kata tehetségét méltatja, akire a Liverpoolnak is érdemes lehet figyelnie, hiszen az MTK akadémiája számos kiváló játékost nevelt ki. Ráadásul korábban megállapodás is volt a két csapat között, így az angol csapat színeiben már kilenc volt MTK-játékos is pályára léphetett, köztük például Gulácsi Péter.

Az írás kiemeli azt is, hogy Kata a harmadik legfiatalabb játékos, aki az MTK felnőttcsapatában helyet kapott, hiszen először 16 évesen 6 hónaposan és 18 naposan lépett pályára kék-fehérben. Azóta már több mint százszor játszott az MTK felnőttcsapatában. Az Anfield Roadra költözését pedig az is segítheti, hogy kedvenc csapata a Liverpool és kedvenc játékosa Steven Gerrard volt.

Szoboszlai a magyar fiatalokat is helyzetbe hozza az átigazolási piacon

Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos jó teljesítménye nagyban növeli a fiatal magyar labdarúgók piaci értékét és átigazolási esélyeit is – nyilatkozta a Világgazdaságnak Szabados Gábor sportközgazdász.