Sportgazdaság

A Liverpool ünnepli a 23 éves Szoboszlait

Szoboszlai Dominik szinte már meghódította a világot. A nemrég a Liverpoolhoz igazolt játékos már több kiemelkedő eredményt tudhat magának, többek között azt is, hogy ő minden idők legdrágább magyar focistája.

Szoboszlai Dominik 23 éves lett, jelenlegi csapata, a Liverpool FC is Facebook-bejegyzésben köszöntötte fel a magyar focistát.

Szoboszlai pályafutását a Videotonban kezdte, ahonnan Székesfehérvár utánpótlásműhelyébe, a Főnix Goldba került, később pedig az MTK-ban is játszott. 2017 tavaszán, mindössze 17 éves korában 500 ezer euróért vette meg a Főnixtől az osztrák RB Salzburg, amelynek a fiókcsapatában, az FC Lieferingben is sokat játszott. 2021 telén, 22 millió euróért szerződött az RB Leipzighez, amellyel két és fél idény alatt kétszer nyerte meg a Német Kupát, és állandó részvevője lett a Bajnokok Ligájának. 

Szoboszlai Dominik idén nyáron igazolt az angol Premier League-ben szereplő Liverpool csapatába. Nem kevesebb mint 70 millió eurót ért az átigazolás és ezzel ő lett a legdrágább magyar labdarúgó, megdöntve Dzsudzsák Balázs 40 millió eurós addigi rekordját. 

Szoboszlai átigazolása hozzájárult a fiatal magyar labdarúgók piaci értékének és átigazolási esélyeinek növekedéséhez. Szabados Gábor sportközgazdász szerint marketingszempontból nézve minden ilyen kaliberű esemény imázsnövelő elem.

Egy interjúban elmondta, édesapjával volt egy tervük, hogy ő helyezte a legmagasabb szintre, ahol játszania kell. Elmondása szerint az apja vele mindig keményebb volt, mint a többiekkel, amit a többi szülő is szóvá tett, de az apja erre mindig azt mondta: majd kifizetődik, majd a végén kifizetődik. Dominik eredményeit látva kijelenthető, hogy édesapjának igaza volt. 

 

 

Szoboszlai Dominik liverpool szoboszlai Premier League
Kapcsolódó cikkek