Szijjártó Péter Facebook-oldalán mondta el véleményét a magyar–bolgár futballmeccsről. Bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter azt írta, hogy 

a bolgár labdarúgó-szövetség által előadott szégyenteljes és szánalmas bohózatot követően a szurkolók kizárása mellett játszik EB-selejtezőt a magyar fociválogatott Szófiában.

Szerdán arról írt a Világgazdaság, hogy Szerbia nem zárt kapuk mögött, csak részlegesen lezárt stadionban fogadja a bolgár labdarúgó-válogatottat vasárnap az Európa-bajnoki selejtező magyar érdekeltségű csoportjának zárásán.

Fotó: BORSOS MATYAS

Az európai szövetség (UEFA) eredetileg október 31-én zárt kapus büntetést, illetve 89 250 eurós (nagyjából 33,5 millió forint) bírságot szabott ki rasszista megnyilvánulások miatt, amelyeket a Montenegró ellen 3-1-re megnyert, október 17-i belgrádi meccsen tapasztalt a hazai szurkolók részéről. Korábban még az sem volt biztos, hogy egyáltalán megtartják a magyar–bolgár meccset, végül zárt kapus mérkőzés mellett döntöttek.

Szijjártó Péter azt írta Facebook-bejegyzésében, hogy mintegy 300 magyar szurkoló döntött úgy, hogy a zárt kapuk ellenére a helyszínre utaznak, az ő figyelmüket szeretné felhívni arra, hogy 

a mérkőzés kezdete előtt 17 órakor bolgár szurkolók tüntetést szerveznek a Levszki stadion előtt.

A szurkolók biztonsága és esetleges segítségnyújtás érdekében összesen 4 konzult rendeltek az alábbi helyszínekre: egy konzul a repülőtéren, egy a stadionnál, kettő pedig a szurkolók által a közös meccsnézés helyszíneként megjelölt helyszínen fog szolgálatot teljesíteni. Felhívta a figyelmet, hogy baj esetén a magyar szurkolók hozzájuk tudnak fordulni segítségért, vagy az alábbi ügyeleti telefonszámot hívhatják: +359 884628866.