Az időjárási viszonyok miatt elmarad a címvédő Bayern München és a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin mérkőzése szombaton a német labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában.
 

Onset of winter in southern Germany - Munich
Fotó: Sven Hoppe/dpa (Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A két klub tájékoztatása szerint 15.30 órára kiírt meccset az erős havazás következtében kialakult kaotikus bajoroszági helyzet miatt nem lehet biztonságosan megrendezni. Az Allianz Arena gyepszőnyege a talajfűtés révén használható lenne, a problémát a szurkolók odajutása jelenti.
A müncheni repülőtér 12 óráig nem indított, illetve fogadott járatokat, így kétségessé vált, hogy Julian Nagelsmann német szövetségi kapitány eljut-e a jövő évi Európa-bajnokság 18 órakor Hamburgban sorra kerülő csoportsorsolására. Utóbbi eseményen a magyar válogatott is érintett lesz.
Nem sokkal dél után a német szövetség közölte, hogy mivel törölték a járatát, a szakvezető saját autójával vág neki az északi kikötővárosba vezető, csaknem 800 kilométeres útnak. Segítői közül Benjamin Glück és Sandro Wagner nem utazik el Hamburgba, és csak Mads Buttgereit lesz jelen a sorsoláson, aki Koppenhágából érkezik.

Durván lecsapott a tél Ausztrira is – bedugultak az autópályák, lavinaveszély a síparadicsomokban

Svájc, Csehország és Németország is a hó fogságában szenved.