Senki sem szerzett még annyi labdát (112) az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság jelenlegi idényében, mint a Liverpool középpályása, Szoboszlai Dominik. A neves nemzetközi sportportál, az ESPN UK szerint a magyar válogatott 23 éves csapatkapitánya méltó utódja a 8-as számú mezben a klublegenda Steven Gerrardnak is. 

Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai controls the ball during the English Premier League football match between Liverpool and Aston Villa at Anfield in Liverpool, north-west England on September 3, 2023. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE.
Sokak szerint Szoboszlai Dominik már most összetettebb focista, mint a brit csúcstartó Enzo Fernández.
Fotó: Paul Ellis / AFP

A kommentelők úgy vélik, honfitársunk személyében hatalmas tehetség költözött az Anfield Roadra a nyáron, aki már most összetettebb futballistánik tűnik, mint mondjuk a Chelsea argentin világbajnoka, a brit átigazolási csúcsot tartó, és egyébként hasonló korban lévő Enzo Fernández, 

akiért 54 millióval többet (124,13 millió euró) fizettek a londoniak.

Mások szerint Szoboszlai elsősorban a játékintelligenciája miatt tűnik ki a mezőnyből. 

A mértékadó WhoScored.com statisztikái szerint Szoboszlai Dominik a 2023-as naptári évben 

  • 31 mérkőzésen 2262 percet töltött pályán, 
  • ez idő alatt 7 gólt szerzett és 
  • 5 gólpasszt osztott ki. 

A magyar labdarúgó a Liverpool alapemberének számít, miután minden sorozatot figyelembe véve 21 meccsen szerepelt Jürgen Klopp csapatában, és eddig három találat és három assziszt fűződik a nevéhez.