Nagy a káosz a Ferencváros Konferencia-liga-ellenfelénél: az Olimpiakosz Pireusz labdarúgócsapatának új edzője a magyar bajnok ellen mutatkozik be a sorozat egyenes kieséses szakaszában. A héten a görögök az eddigi sportigazgató, a portugál Pedro Alves helyére kinevezték az előző évtizedben a klubnál különböző posztokon 8 évet lehúzó Darko Kovacsevicset.

José Luis Mendilibar nagy kihívás előtt áll.
Fotó: AFP

Pedig egy ideig úgy volt, hogy Alvest a londoni születésű holland edző, az AZ Alkmaartól három hete kirúgott Pascal Jansen váltja. Az 51 éves szakember 2020 óta dolgozott a magyar válogatott Kerkez Milos előző egyesületénél.

Most azonban változott a helyzet: nem a korábban beharangozott Jansen, hanem a legújabb hírek szerint a Sevillával tavaly Európa-ligát nyerő spanyol José Luis Mendilibar lesz a Ferencváros jövő heti ellenfelének új edzője – írja görög forrásokra hivatkozva az ulloi129.

A 62 éves Mendilibar mintegy 450 LaLiga-meccsen irányította a Bilbaót, a Valladolidot, az Osasunát, a Levantét, az Eibart, az Alavest, miután tavaly márciusban megbízták a Sevilla irányításával. A bajnokságban is jól kezdett (12 meccsen 21 pontot szerzett és a 11. helyre hozta fel a csapatot), az EL-ben pedig az angol Manchester Uniteden és az olasz Juventuson keresztül bejutott a sorozat budapesti döntőjébe, amelyben tizenegyesekkel verte az olasz AS Romát.

Káosz a pályán kívül. Kérdés, ez meglátszik-e majd a csapat teljesítményén.
Fotó: Belga via AFP

A tréner a hírek szerint szombaton érkezik meg Görögországba, a hétvégi OFI elleni mérkőzésen még nem ő, hanem az U19-es csapat edzője irányít majd.

Kiderült, mikortól lehet jegyet venni a Ferencváros–Olimpiakosz meccsre

A szurkolók több körben juthatnak belépőkhöz a Konferencia Liga-meccsre. Először a bajnoki és csoportkörös bérlettel rendelkezők válthatnak belépőt. A kizárólag számukra fenntartott jegyvásárlási időszak január 9-e 10 órától, január 16-a 10 óráig tart. Január 30-án 10 órától bárki vásárolhat belépőt a még szabad helyekre.