A Ferencváros a labdarúgó Európa Konferencia Liga legjobb 16 csapata között mérkőzött meg Görögország legjobb csapatával, az Olimpiakosszal. A Fradi Varga révén már a 2. percben bevette az ellenfele kapuját, ám a találatot a VAR érvénytelenítette. Ezt követően az Olimpiakosz dominálta a mérkőzést, végül a 83. percben El Kaabi góljával szereztek vezetést.

RAMÍREZ, Cristian
Kikapott Görögországban a Fradi.
Fotó: Illyés Tibor / MTI

A Ferencváros továbbjutása még nem veszett el, hiszen február 22-én a Groupama Arénában játszhatnak visszavágót a felek.

Több mint kétszeresét éri a görög játékoskeret

Az Olimpiakosz keretének piaci értéke (116,8 millió euró) mintegy 64 millió euróval, vagyis majdnem 25 milliárd forinttal több a Ferencvárosénál (52,4 millió euró). A játékosok értéke között is nagy a különbség: a Pireuszhoz kölcsönbe érkezett portugál David Carmot 14 millió euróra taksálja a Transfermarkt, míg Dibusz Dénesnek a 13 millió eurót érő szintén portugál Daniel Podence lövéseire is kell figyelnie.

A magyar bajnok három legdrágább játékosa nem ér annyit, mint a legértékesebb pireuszi: a norvég Kristoffer Zachariassen (4,5 millió euró), a mali Adama Traoré (4 millió euró) és az ecuadori Cristian Ramírez (3,5 millió euró) összeadva 12 millió eurót tesz ki.

Káosz a görögöknél, de ez nehezítheti a Fradi felkészülését

A napokban írtunk róla, hogy áll a bál az Olimpiakosz Pireusz labdarúgócsapatánál, miután a szezon közepi sportigazgató-csere után elküldték a görög csapat portugál edzőjét, Carlos Carvalhalt is. A helyére a spanyol José Luis Mendilibar érkezett, aki csütörtökön debütál a Konferencia-liga playoffjában.

Szintén a mérkőzéshez kapcsolódó hír, amelyet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentett be, hogy öt magyar konzul is jelen lesz a helyszínen, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak a hazánkból érkező szurkolóknak.