Sportgazdaság

Marco Rossi erősebb NB1-et, és a Fradit megszorongató riválisokat szeretne

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint egy erős NB1 az egész magyar foci érdeke. Marco Rossi már gőzerővel készül a nyári Európa-bajnokságra.

A bajnokság intenzitásának növeléséhez fontos lenne, hogy legalább három-négy csapat képes legyen fölvenni a versenyt a Ferencvárossal – jelentette ki Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szövetség RangAdó-díjátadóján – melyen az elmúlt szezon legjobbjait díjazták – az M4 Sportnak úgy nyilatkozott az olasz szakember, hogy jó lenne, ha az Újpest meg tudná szorongatni a Ferencvárost, a Honvéd mihamarabb visszatérne az élvonalba, a Debrecen pedig, amely hosszú ideig meghatározó szereplője volt az NB I-nek, újra megerősödne. A mester szerint ez jót tenne a bajnokságnak és megkönnyítené a mindenkori szövetségi kapitány dolgát is, nemcsak az övét, hanem a későbbiekét is.

Marco Rossi
Marco Rossi már gőzerővel készül a nyári Európa-bajnokságra / Fotó: Illyés Tibor

A bajnokság színvonalát illetően úgy fogalmazott, hogy általánosságban véve, néhány évvel ez előtthöz képest az NB I előrelépett, mert az UEFA-rangsorban a 24-25. helyen van, de ez nem csupán a fejlődés eredménye, hanem annak is a következménye, sok más bajnokságnak, főleg a szomszédos országokban, csökkent a színvonala.

A külföldiek terén viszont nincs meg a néhány évvel ezelőtti színvonal: emlékszem például Lanzafaméra, Lazovicra, Leandróra, de volt sok más játékos is, akinek a tudása meghaladta azt, amit most látunk a légiósoktól

– emelte ki a kapitány.

Rossi szerint akadnak jó vezetőedzők Magyarországon: a téma kapcsán a kapitány kiemelte például az év edzőjének választott Bognár Györgyöt, aki a Pakssal rendre erőn felül teljesít. Ugyanakkor figyelmeztette a magyar tehetségeket, hogy nem szabad megelégedniük azzal, hogy az élvonalban szerepelnek és ott teljesítenek jól.

Fontos, hogy a fiatal magyarok megértsék, nekik a magyar bajnokság nem cél, hanem ugródeszka kell, hogy legyen. Ezt a válogatottban megértették néhányan, akik ott vannak velem, de a többieknek is ezt kellene megérteniük.

A közelgő németországi Európa-bajnoksággal kapcsolatban elmondta, hogy fontos lesz, hogy már a kezdetektől felkészüljenek a részletekre, összességében pedig bizakodó. „Nem azért, mert azt gondolom, olyan csapatom van, amely bármire képes, hanem azért, mert tudom, számíthatok a srácokra, akik motiváltan érkeznek, hogy a legjobbjukat adják, és tudom, hogy olyan csapatom van, ami csapat, és azon belül vannak jó adottságú játékosok is” – fogalmazott az olasz mester. Azonban hozzáfűzte azt is, hogy nem lehet túl magasra tenni a lécet, mert a végén túl nagy nyomás alá helyezik a futballistákat, amit nehéz lenne elviselni.

Arra fogunk törekedni, hogy mindent kezeljünk. Tudjuk, hogy a szurkolóink lelkesek és álmodnak az Eb-vel kapcsolatban sokszor is, nekünk viszont két lábbal a földön kell járnunk

– zárta gondolatait Rossi.

Marco Rossi a VG-nek: álmodozó típus vagyok, de az Eb-győzelem irreális cél

A Mol csoport elindította a magyar labdarúgó-válogatottat támogató kampányát, amelyben arra biztat mindenkit, hogy készüljenek különleges fogadalmakkal a válogatott remélt jó szereplésére. Marco Rossi szövetségi kapitány a Világgazdaságnak elmondta, mi az ő fogadalma, illetve álmodozik-e Eb-győzelemről. Kérdésünkre azt is elárulta, mit szól ahhoz, hogy a kontinenstorna utánra halasztották Szoboszlai Dominik közönségtalálkozóját.

 

 

Marco Rossi nb1 Ferencváros
Kapcsolódó cikkek