BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyon népszerű a magyar válogatott Spanyolországban, a spanyolok a továbbjutásunkra számítanak

A spanyol labdarúgás egyik legelismertebb újságírója, Raul Fuentes szerint a magyar válogatott továbbjut a csoportjából. Sőt, a szakíró szerint Marco Rossi alakulata a kontinens legjobbjai között van, így sötét lónak számít a nemzeti tizenegyünk az Európa-bajnokságon. Arról is beszélt, hogy Spanyolországban Marco Rossinak köszönhetően nagyon jó híre van a magyar válogatottnak.

Raul Fuentes, a spanyol Radio Marca nemzetközilabdarúgás-szakértője szerint a magyar válogatott továbbjut a csoportjából, a spanyol nemzeti tizenegy végső győzelme viszont meglepetés lenne a pénteken (ma) kezdődő németországi Európa-bajnokságon.

Euro 2024 - Training Hungary
Marco Rossi
Szoboszlai Dominik
Európa-bajnokság
Eb
magyar válogatott
Nagyon népszerű a magyar válogatott Spanyolországban, a spanyolok a továbbjutásunkra számítanak / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Spanyolországban a nagy többség nem ismeri a magyar válogatottat, a közelmúlt eredményeivel viszont tisztában van

– nyilatkozott a vezető madridi sportnapilap, a Marca rádiójának népszerű Eb-tudósítója, aki elárulta azt is, hogy sztárok nélküli gárdaként tekintenek honfitársai a magyarra.

Szoboszlai Dominik az, akinek a nevét ismerik a spanyol szurkolók, viszont a szó legszorosabb értelmében nagybetűs csapatnak tartják a magyar válogatottat, ami véleményem szerint elsősorban Marco Rossi szövetségi kapitány kézzelfogható munkájának köszönhető

– tette hozzá a szakember, aki – többek között – a magyar csapat mérkőzéseit kommentálja, és azokról tudósít Németországból.

Mennyit ér az Eb-arany? Ki a legsikeresebb játékos? Itt van tíz érdekesség az Európa-bajnokságról

Ki az Európa-bajnokság örök gólkirálya? Ki volt a legidősebb játékos, aki pályára lépett a kontinensviadalon? Mennyi pénzt kap a torna győztese? Tíz érdekességet gyűjtöttünk össze az Európa-bajnokságról.

Raul Fuentes a magyar válogatott minőségéről azt mondta, hogy Marco Rossi egy rendkívül masszív, rakkolós, kőkemény, kilencven percen át zakatoló alakulatot rakott össze az elmúlt években, amely taktikailag is felveszi a versenyt a kontinens legjobbjaival.

Éppen ezért azt várom, hogy a csoportkörből továbbjutnak a magyarok

– árulta el, viszont – az ellenfél ismerete nélkül – arról már nem akart nyilatkozni, hogy az egyenes kieséses szakaszban hogyan alakul majd Szoboszlai Dominikék Európa-bajnoki története.

A spanyolok sem bíznak a spanyol válogatottban

A spanyol labdarúgó-válogatott 2022-ben, a katari világbajnokságon csalódást keltően szerepelt, már a nyolcaddöntőben búcsúzott. Ezt követően Luis Enrique szövetségi kapitányt – az addig kizárólag utánpótlás válogatottakat irányító – Luis de la Fuente követte, akivel az elmúlt esztendőben Nemzetek Ligáját nyert a spanyol nemzeti tizenegy. Raul Fuentes elmondása szerint a hazai közvélemény ismét optimista, ezért úgy engedte el a válogatottat Németországba, hogy csalódás lenne, ha nem játszana éremért.

Azt gondolom, hogy Franciaország, Anglia, Németország, Olaszország, Portugália és persze Spanyolország esélyes éremszerzésre, viszont nálam a spanyol arany meglepetés kategória lenne. Luis de la Fuente kapitány csapatának szerintem még kell egy kis idő, hogy csúcsra érjen, éppen ezért én a két év múlva esedékes tengerentúli világbajnokságon várok győzelmet a La Rojától

– mondta a Radio Marca tudósítója.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.