Telekommunikáció

Megérkezett a kihajtható mobilok új generációja

Az új mobiltelefonok mellett két új okosórát is bemutatott a múlt héten a Samsung. Két eszközön mutatkozik be a dél-koreai gyártó és a Google közös fejlesztése, a Wear OSTM operációs rendszer.

Megérkeztek a Samsung legújabb generációs összehajtható telefonjai, amelyek természetesen már 5G-s hálózatokon is használhatók, azonban még mindig meglehetősen borsos áron lehet beszerezni őket. 

A készülékek már előrendelhetők, az üzletekben pedig a jövő héttől lesznek elérhetők és még a legolcsóbb újdonságért, a 128 GB-os tárhellyel ellátott Galaxy Z Flip3 5G-ért is közel 400 ezer forintot kell fizetni, míg a Galaxy Z Fold3 5G-ből az 512 GB-os változat több mint 700 ezer
forintba kerül.

Ez utóbbi készülék 7,6 hüvelykes, Infinity Flex kijelzővel, 12 GB RAM-al és az összehajtható telefonok között első alkalommal S Pen támogatással érkezik, vagyis azon túl, hogy mini szórakoztató központként is használható, akár munkára is be lehet vetni. A Z Fold3 5G mellé két különböző S Pen is érkezik, az S Pen Fold Edition és az S Pen Pro. Mindkét modell az egyedi kialakítású visszahúzható Pro hegyével és nyomáselnyelő technológiával rendelkezik, így védik a Z Fold3 5G főképernyőjét, miközben hatékonyan használhatók. 

 

Fotó: Samsung

Az összehajtható eszközök között elsőként a Z Fold3 5G és a Z Flip3 5G is IPX8 vízállósággal érkezik, így a felhasználóknak nem szükséges többé az eső miatt aggódniuk. Mindkét telefon a Samsung új Armor alumíniumával készült, amely a vállalat Galaxy készülékeinél alkalmazott eddigi legerősebb fém. A karcolódásból és az esésekből fakadó károktól a legkeményebb Gorilla üveg védi a Z széria új tagjait. Ezen felül mindkét készüléken megtalálható egy új, nyújtható PET anyagból készült védőréteg, a főképernyő újratervezett rétegezésének köszönhetően pedig az 80 százalékkal ellenállóbb a korábbi modelleknél. 

Az összehajtható készülékek esetében nagy kérdés, hogy mennyire bírják a hajlítgatást. A hivatalos közlés szerint az alapos tesztelés során a Z Fold3 5G és a Z Flip3 5G is kiválóan működött még több mint 200 ezer kihajtás után is, amit a Bureau Veritas hitelesített. 

Fotó: Samsung


Az új mobiltelefonok mellett két új okosórát is bemutatott a múlt héten a Samsung. A Galaxy Watch4 és Galaxy Watch4 Classic eszközökön mutatkozik be a dél-koreai gyártó és a Google közös fejlesztése, a Wear OSTM operációs rendszer, a One UI Watch pedig a vállalat eddigi legkényelmesebb felhasználói felülete. A Galaxy Watch4 a Samsung új BioActive érzékelőjével érkezik, amely kisebb, kompakt kialakítása mellett is pontos mérésekre képes. Ez az új, három az egyben egység egyetlen chippel képes három nagyteljesítményű érzékelő működtetésére. Az optikai pulzusmérő, az elektromos szívérzékelő és a BIA (bioelektromos impedancia analízis) segítségével a felhasználók megmérhetik a vérnyomásukat, a véroxigén szintjüket, felfedezhetik az esetleges AFib szívritmus-zavart és mostantól a testösszetételüket is ellenőrizhetik.

 

okosóra kihajtható mobil Google Samsung
Kapcsolódó cikkek