Akár november közepéig is várni kell egyes új iPhone-típusokra – írja a Phone Arena szakportál, amelynek körképe szerint az iPhone 15 Pro Max modell esetében lesz a leginkább szükség a vásárlók türelmére. Az oldal az amerikai piacról közölt adatokat, az Apple hivatalos platformja hét-nyolc hét szállítási időt jelez magyarországi rendelés esetén is. A tengerentúli fórumokon sokan fogadták dühösen a hírt.

iphone 15
Fotó: Apple

Az új iPhone-ok egyébként szeptember 22-én jelennek meg a boltok polcain, és ahogy az várható volt, csak a Pro és a Pro Max kapja meg az új, három nanométeres, A17 névre keresztelt csipet. Az Apple szerint az A17 megváltoztatja a mobiljátékok világát, de már az is nagy újdonságnak számít hogy a cég beadta a derekát, és

az okostelefonok USB-C portot és kábelt kapnak az iparági szabványnak megfelelően.

Az Apple nem változtatott az új telefonok árazásán az előző, 14-es generációhoz képest, ám az erősebb forint miatt több tízezer forinttal olcsóbban juthatnak hozzá a készülékhez a magyarországi rajongók.

Önmagában nem elég izgalmas az iPhone 15, a szolgáltatókon múlik, siker vagy kudarc lesz az Apple újítása

Prémiumcsomagokkal ösztönzik készülékcserére a régi telefonjaikhoz ragaszkodó vásárlókat. Az Apple most piacra dobott modelljét ugyan csinosnak tartják, de nem elég izgalmas.