Turizmus

Fürdőparadicsommá válhat Csillaghegy

Csaknem négymilliárd forintból elkészült Budapest negyedik legnagyobb fürdője, a 12 medencés Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő, a fürdőváros legújabb csodája – jelentette ki Tarlós István főpolgármester a létesítmény ünnepélyes átadásán.

A csillaghegyi strand mellé épült, uszodát, tanmedencét, szaunavilágot, gyerekrészleget, óriás csúszdákat és a hatodik szintjén panorámás medencét is magában foglaló új fürdővel pont került egy régi polémia végére,

a többször is bezárással fenyegetett strandfürdő végleg megmenekült

– jelentette ki Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója.

Fotó: Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

A legújabb létesítménnyel Budapest fürdővárosi kínálata tovább erősödött – emelte ki Tarlós István jelezve, a fürdőfejlesztési programot van mire alapozni, a kereslet és a kínálat egyaránt adott. Előbbi volumenét tükrözi, hogy

a Budapestre látogató turisták 60 százaléka ellátogat ma már valamelyik fürdőbe, a fürdőzés Budapesten a top 3 turistaprogram egyike lett.

A kínálatot pedig azok 120 természetes forrás és fúrt kút táplálja, amelyek vizében 19 különböző hatóanyagot tartanak számon. A főpolgármester a budapesti gyógyturizmust a város egyik kitörési pontjának nevezte, és mint ilyen, reményei szerint a kormánytól és ígérete szerint a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsától további támogatásokra számíthat. A fürdőavató ünnepségen megjelent Varga Mihály pénzügyminiszter, a térség országgyűlési képviselője is, akihez hasonlóan az óbudai polgármesteri múltú főpolgármesternek is van helyi érintettsége.

Fotó: Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

Csillaghegyen a most zárult fürdőépítést és a felújítást megelőzően 70 éve nem volt átfogó korszerűsítés – hangzott el. A mindössze 21 hónap alatt elkészült 7,8 ezer négyzetméteres fedett fürdő és az azt körülvevő természeti környezet immár egy helyen tartalmaz minden élményelemet, amire a XXI. században szükség van.

Az Árpád Forrásfürdő épületében egy 25x33 méteres, rövidpályás versenyekre alkalmas medencét és egy 12 méteres tanmedencét építettek, a wellness részt pedig egy nyolcvanas években félbehagyott épületmaradványt hasznosítva alakítottak ki.

Fotó: Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

A fővárosi önkormányzat fürdőüzemeltető cége tisztán saját forrásból finanszírozta a csillaghegyi fürdőberuházást, ami Budapest nagyszabású fürdőfejlesztési programjának részeként valósult meg. Ez többek között a ma még idényjellegű strandok egész évben működővé tételét is célozza.

Az előző években már lezajlott a Rudas és a Dandár fürdő bővítése és felújítása, megújult és kibővült a Paskál, majd a Palatinus és most, már a csillaghegyi projekttel egyidőben készül a jövőre újranyitó pesterzsébeti fürdő felújítása és bővítése, 2020-ra pedig a Király Fürdő is megújulhat. A fővárosi cég javában készül már a józsefvárosi fürdő megépítésére és a Rác fürdő megszépítésére, ami a budapesti fürdőbirodalom ékköve lesz – hangsúlyozta Szőke László vezérigazgató.

turizmus strand Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő Csillaghegy
Kapcsolódó cikkek