Turizmus

Új bázissal bővült a Wizz Air az Egyesült Királyságban

Egy Airbus A321 típusú repülőgépet telepítenek a dél-londoni központba, és október 22-től négy új járatot indítanak szabadidős desztinációkra.

A Wizz Air a mai napon bejelentette, hogy új bázist nyit a londoni Gatwick Repülőtéren, amely London-Luton és a közelmúltban bejelentett Doncaster Sheffield után a Wizz Air UK, a csoport Egyesült Királyságban bejegyzett légitársaságának harmadik bázisa lesz – derül ki a cég által küldött közleményből.

A WIZZ egy Airbus A321 típusú repülőgépet telepít a dél-londoni központba, és

2020. október 22-től négy új járatot indít szabadidős desztinációkra, Görögországba, Olaszországba, Spanyolországba és Máltára.

A Wizz Air első repülőgépe 2016-ban szállt fel a londoni Gatwick Repülőtérről, azóta pedig közel 1 millió utast szállított itteni járatain.

Fotó: Wizz Air

Az új, gatwicki bázis megnyitásával a Wizz Air még több utas számára biztosítja a megfizethető utazás élményét,

és új járataival évente 450 000 ülőhelyet kínál népszerű nyári úti célokra,

beleértve az egész évben elérhető Athént (Görögország), Nápolyt (Olaszország), Lanzarote-t (Spanyolország) és Máltát.

A légitársaság a mai, gatwicki bővülés megünneplése alkalmából 72 órás promóciót indít, amelynek keretében az alap viteldíj mellé 50 százalék kedvezménnyel kínálja a WIZZ Flex szolgáltatást minden London-Gatwickre érkező vagy onnan induló járataira. Az ajánlat az utazás hosszától függetlenül érvényes, amennyiben a foglalás 2020. augusztus 18. és 20. között megtörténik a wizzair.com oldalon.

Fotó: Wizz Air

WIZZ Flex szolgáltatással az utasok törlési díj felszámítása nélkül törölhetik foglalásukat akár 3 órával a felszállás előtt, és a légitársaság a viteldíj 100 százalékát jóváírja WIZZ-számlájukon.

A szolgáltatással az utasoknak lehetőségük van korlátlan számú alkalommal módosítani az utazás időpontját vagy akár úticélját is, ezzel is kényelmesebbé téve az utazást ezekben a bizonytalan időkben.

A mostani bővülés a WIZZ Doncaster Sheffield-i, első regionális bázisának közelmúltbeli bejelentését követi, ahol a légitársaság 2020 októberétől egy Airbus A320 típusú repülőgépet állít szolgálatba, és hét új járatot indít olyan desztinációkra, mint Alicante, Malaga, Lárnaka, Faro, Lublin, Kassa és Szucsáva.

A Gatwick és Doncaster Sheffield bázisok kapcsán induló új járatok a Wizz Air UK hálózatának jelentős bővülését eredményezik.

A légitársaság már 119 útvonalon és 69 úti célon üzemeltet járatokat összesen 11 egyesült királyságbeli repülőtéren.

A két új Wizz Air UK bázis megalapítása a WIZZ-hálózat gyors ütemű növekedésének időszakában történik. 2020 áprilisa óta a légitársaság több mint 200 új útvonallal bővítette hálózatát, és a közelmúltban Doncaster Sheffield-ben, Bákóban, Dortmundban, Lvovban, Lárnakában, Milánó-Malpensában, Tiranában és Szentpéterváron jelentett be új bázisokat.

A mai bejelentéssel a Wizz Air 40 közvetlen és 125 közvetett munkahelyet teremt a régióban.

A Wizz Air a szektor újraindításának éllovasaként kidolgozta a biztonságos repülés új modelljét, amelynek keretében szigorított egészségügyi óvintézkedésekkel védi utasait és személyzetét.

A HEPA filterek kiszűrik a vírusok és baktériumok 99,97 százalékát a kabin légteréből, a Wizz Air pedig további lépésekkel is támogatja az utasok fizikai elkülönítését, gondoskodik a makulátlanul tiszta, fertőtlenített fedélzetről, és csökkenti az emberek közötti indokolatlan érintkezést, így a WIZZ utasai biztonságosan utazhatnak választott desztinációjukra.

Wizz Flex Wizz Air Egyesült Királyság Gatwick
Kapcsolódó cikkek