Turizmus

Rekordokat dönt a SZÉP-kártyás szállásfoglalás

Rekordot döntött a napokban a SZÉP-kártyás tranzakciók száma a Szallas.hu rendszerében.  A beoltottak számának emelkedésével párhuzamosan nő a foglalási kedv is.

Már nem csak az újranyitással és a védettséggel kapcsolatos pozitív hírek mozgatják a keresletet a szállásfoglalási piacon, ahol új forrást nyitott a STÉP-kártya három zsebét telejsen átjárhatóvá tevő új kormányrendelet. Az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. vezérigazgatója, Vargáné Jandrasits Ildikó arról nyilatkozott, hogy adataik szerint még 160 milliárd forintnyi összeg áll az OTP SZÉP-kártyások rendelkezésére, függetlenül attól, hogy az melyik zsebben van.

Az új kormányrendelet értelmében 2021. április 25-től 2021. év végéig a mindhárom zsebéből bármelyik szolgáltatást ki lehet fizetni, amely a kártya felhasználási körébe tartozik

– emlékeztetett a cégvezető.

A beoltottak számának növekedésének hírével párhuzamosan a foglalási kedv is nő – ezt igazolják a Szallas.hu statisztikái

– közölte a társaság.

A pozitív hírek hatására folyamatos növekedést látunk a heti beérkező foglalási volumenben

– mondta Trepess Beatrix, a Szallas.hu közösségi média és PR-menedzsere.

Az egyik ilyen intézkedés, a SZÉP-kártyára vonatkozó kormányrendelet rendkívül népszerűnek bizonyul az utazni vágyók körében: a Szallas.hu platformon tavaly októberben bevezetett online fizetési rendszerében most a napokban új rekordot döntött a napi SZÉP-kártyás tranzakciók száma. Pontos számokat és értékeket egyelőre nem közölt a szállásfoglaló portál, csak azt, hogy a fokozatos nyitásról szóló bejelentések hatására azonnal kilőtt a foglalások száma.

Fotó: Shutterstock

A Szallas.hu a napokban egyébként friss közvélemény-kutatást végzett, amely szerint a válaszadók kétharmada élte már át, hogy a programot lemondták. A szabotáló körülmények közül a rossz időjárás vezet, minden második kitöltő számításait húzta már keresztül. A hazánkban 2020 tavaszán berobbanó járvány miatt sokak utazási terve hiúsult meg. Valamilyen betegség miatt a felmérés résztvevői harmadának ment már füstbe a terve. Kifogásolható minőség minden tizedik esetben eredményezte a program végét. De okozott már galibát elromlott autó, elveszett útlevél, váratlan családi esemény vagy tragédia, esetleg üzemszünet vagy bezárás is.

Rendkívüli események is adódhatnak olykor, amire nem lehet előre felkészülni

– mondta Trepess Beatrix.

Például egy válaszadó elmondása alapján a várt FC Barcelona focimeccset a tervezett időpont helyett az utolsó pillanatban átrakták másik dátumra, de ekkor már nem tudták lemondani utazásukat

– tette hozzá.

Fotó: Szállás.hu

Ha a dolgok nem a terv szerint sikerülnek, akkor derül ki igazán, hogy a szállás mennyire fontos. A felmérés résztvevőinek 38 százaléka előre felkészül, hogy meghiúsuló program esetén is legyen mivel elütni az időt, minden második válaszadó pedig a helyszínen improvizál. A többség olyan felszereltségű szálláshelyet keres, ahol van lehetőség aktív időtöltésre rossz idő esetén is.

Nem véletlenül olyan népszerűek a saját jakuzzival, fürdődézsával vagy medencével, esetleg szaunával, terasszal ellátott szálláshelyek

– mondta a PR-menedzser. Ebből az is következik, hogy hajlandóak vagyunk a magasabb árat is kifizetni, ha cserébe többet kapunk.

 

szállodapiac turizmus szép-kártya szállás.hu
Kapcsolódó cikkek