Hamarosan kezdetét veszi a Szatmárnémeti régi főterén található egykori Pannónia Szálló épületének felújítása, ami felteheti a várost a nemzetközi turizmus térképére. A 30 millió eurós beruházás után a szálloda 62 szobával nyitja meg kapuit a közönség előtt.

A patinás épület a rekonstrukciót követően, 2025-től az InterContinental (IHG) Hotels & Resorts neves nemzetközi lánc Hotel Indigo nevű márkája alatt fog működni, melyet a Hotel & More Group magyar szállodamenedzsment-társaság üzemeltet majd. 

Pannónia Szálló épülete Szatmárnémetiben
Fotó: Pannónia Szálló 

A Partiumban található, 1902-ben épült, mára műemlékké vált épületben előbb Pannónia Szálló, majd Dacia Szálloda néven működött hotel. Azonban a neves építészek, Bálint Zoltán és Jámbor Ferenc tervei alapján felépült szálloda állapota az elmúlt évtizedekben jócskán leromlott.

Az épület 2020-ban került a Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány tulajdonába. Az alapítvány szakmai partnerek segítségével szeretné új funkcióval ellátni a házat, ezzel az építészeti örökséget is megóvva.

A Hotel Indigo-fejlesztésről a Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány, az IHG Hotels & Resorts, valamint a Hotel & More Group a közelmúltban írt alá megállapodást.

A 30 millió eurós beruházás a 62 szoba mellett az eredeti funkcióhoz hasonlóan egy nagy méretű báltermet és több konferenciatermet is kialakít, 

de  helyi és nemzetközi specialitásokat kínálló étterem és a wellnessközpont is helyet kap a szállodában a felújítás után.

A patinás szálló építése a századfordulón Szatmárnémeti akkori polgármesterének, Hermán Mihálynak a kezdeményezésére kezdődött el, majd elkészülte után az 1903-as bécsi építészeti világkiállításon második helyezést ért el.