Turizmus

Összegyűjtötték az ország legjobb lángosozóit, csak öt van a Balatonnál

Az Itt Jártam oldal gyűjtötte össze a legjobb lángosozókat Magyarországon.

A lángos a nyár egyik elengedhetetlen étele, a nyaraláson gyakorlatilag mindenki elfogyaszt egy sajtos-tejfölös vagy épp saját szája ízének megfelelően feltétezett olajos tésztakorongot. Leginkább pedig a Balaton partján számít slágerterméknek a lángos, ám a magyar tengeren túl is van élet a lángosozókban. Egerből például a Lángos a’la Rohlicsek vitte el a prímet, amit a helyi Heol is örömmel nyugtázott. 

Men,In,Street,Park,Eating,Langos,With,Garlic,,Ketchup,And
Men in street park eating langos with garlic, ketchup and cheese
Fotó: Shutterstock

Az Itt Jártam oldal gyűjtötte össze az ország 12 legjobb, illetve legnépszerűbb kifőzdéjét, ahol szerintük valóban a legfinomabb lángosokat kínálják. Bár ahogy említettük, a lángos összefort a Balatonnal, a top 12 között mégiscsak öt olyan kifőzde kapott helyet, amely a magyar tenger közvetlen közelében van. 

A fonyódi Sellő büfé, a Sarok büfé Zamárdiban és a szintén ott található Csipi mama lángosozója, a balatonfűzfői Szirén büfé és a balatonboglári Somogyi Lángosozó. 

Kicsit messzebb kell már menni a vízparttól, de a tapolcai Labovszky Imre lángosa is még elérhető közelségben van a Balatonhoz. 

Érdekesség, de Budapestről mindössze a Krumplis Lángos került be a tophelyek közé. Pécs és Debrecen is képviselteti magát egy-egy vendéglátóegységgel, az előbbinél a Maci Lángosozót, az utóbbinál a Sanya Lángost ajánlják a helyiek. Egerben pedig az említett Lángos a’la Rohlicsek söpörte be a dicséretet. 

Érdemes kisebb településekre is ellátogatni, ha jót akar enni az ember, Dunaharasztin Dezső bácsit kell keresni ehhez, Dorogon pedig a Dénes Lángost. 

 

Balaton nyaralás étel
Kapcsolódó cikkek