Egy friss kínai felmérés eredményei szerint a kínaiak a világon a legrosszabb turisták, mivel csapatostul lepik el az épp kiszemelt látnivalót, mindenhol fényképeznek, dohányoznak, sőt könnyítenek magukon. A Kínai Kommunista Párt egyik vezetője már tíz éve is úgy nyilatkozott, hogy a külföldiek jogosan panaszkodnak a neveletlen, a helyi szokásokat nem tisztelő kínaiakra, és akkoriban egy köznevelési program is szóba került – írta meg a Magyar Nemzet. A portál hozzátette, hogy a koronavírus-járvány idején elterjedt távolságtartás és a közösségi médiában való lelepleződéstől való félélem miatt sok kínai turista visszafogta magát, így már kevésbé kirívó a viselkedésük.

Group of happy friends going on the party, having fun at the street and drinking champagne. New year party. Birthday party
Fotó: Shutterstock

Szintén nem a jó viselkedésükről híresek a budapesti bulinegyedet ellepő brit turisták, akik alkoholos befolyásoltságuk alatt nem feltétlenül angol úrként viselkednek. Az amerikaiak sem mindig a helynek megfelelően viselkednek, gyakran rácsodálkoznak arra, hogy más országokban eltérő szokások vannak, mint a tengerentúlon.

Bár gyakran leszóljuk a hozzánk érkező modortalan turistákat, a magyarok sem mindig kisangyalok, ha elhagyják az országhatárt.

Gyakran vagyunk hangosak a vendéglátóhelyeken, ráadásul az ingyenes ajándékokat előszeretettel gyűjtögetjük. Az is elterjedt rólunk, hogy mindenhova nejlonzacskóval járunk. A hangoskodás miatt gyakran kevernek össze minket a szintén nem túl csendes oroszokkal.

PHANGAN, THAILAND - May 21, 2016, There are about 10,000 people every month at this Phangan beach Full moon party, Most crazy Beach party in the world at Koh Phangan , Thailand .
Fotó: Shutterstock

Szintén nem túl hízelgő a magyarokra, hogy a nyelvtudásuk a legrosszabbak között van Európában.

Néhány honfitársunk bátran megpróbálja lassabban és hangosabban elmondani magyarul a mondandóját, hátha úgy értőbb fülekre talál.

Egyre több város lépne fel a hatalmas turistaáradat ellen

A pandémia alatti bezártságot végleg maga mögött hagyta a világ, több európai város lassan kiteheti a megtelt táblát.