A kisebbségi Szolidaritás-kormány által november 15-én beterjesztett költségvetési tervezetet politikusok és piaci elemzők egyaránt azzal a bírálattal illették, hogy eltúlozta a bevételeket. Mindenekelőtt a számításoknál alapul vett 5,1 százalékos GDP-növekedési előirányzatot tartják megalapozatlannak, amelyet inkább a 4,5--5 százalékos sávban várnak. Egyes közgazdászok szerint a növekedési kilátások alsó határa 4 százaléknál van.
A költségvetési bizottság meghallgatásán Bauc úgy fogalmazott, hogy a tényleges növekedés nem tér majd el számottevően az előirányzattól. Ami elmaradás mégis bekövetkezne a tervezettől, azt pótolni lehet egyéb forrásokból. Mindenekelőtt javulni fog a magánvállalatok pénzügyi helyzete és az adófizetési képessége, emellett meghozzák eredményüket a bányászatba és a vasútba ölt milliárdok, amelyek után mindkét terület képes lesz végre teljesíteni a közterhekből reá eső részt -- mondotta a pénzügyminiszter. Bauc szerint figyelemre méltó, hogy a vállalati nyereségadó 30-ról 28 százalékra való csökkentése ténylegesen növelte az adóbevételeket, mégpedig 1,76 milliárd zlotyval.
A baloldali, volt kommunista SLD párt várhatóan éles támadásokat idéz a pénzügyminiszter ellen a parlamenti vitában. A Reuters szerint azonban az ellenzék ezzel együtt sem tudja majd mehiúsítani a költségvetés elfogadását, mert a Szolidaritás-blokk számíthat korábbi koalíciós partnerének, a Szabadság Uniónak (UW) a külső támogatására. A jelen formájában a költségvetési tervezet 182,25 milliárd zloty (41,40 milliárd dollár) kiadással és 160,51 milliárd zloty bevétellel számol.