Varga Mihály -- Jász-Nagykun-Szolnok megyei országgyűlési képviselőként -- tartott sajtótájékoztatót tegnap Szolnokon. A leendő pénzügyminiszter hangsúlyozta: a gazdaság növekedése forrást nyújt az életminőség javítására, illetve fontos beruházások, fejlesztések végrehajtására.
A politikustól megkérdeztük: mi a véleménye arról, amit Járai Zsigmond tegnapi lapunkban közölt lemondólevelében így fogalmazott meg: "Nem sok támogatást sikerült kapni az ellenzéki politikusok nagy részétől, a sajtóban, elemzőktől, vállalkozóktól." Varga arra számít, hogy a mostani állapotok nem változnak: nem látja az ellenzék részéről a készséget kiegyensúlyozottabb szakmai vitákra, noha 1998-ban több párt is ezt ígérte. Ahogy közelednek a választások, ezek a viták nyilván egyre élesebbek lesznek. Bízik ugyanakkor abban, hogy lesz olyan törvényjavaslat is -- például az értékpapír-piaci --, amelyet szakmai alapon lehet majd megvitatni. A sajtóval, gazdasági szereplőkkel normális, kiegyensúlyozott kapcsolatra törekszik.
A leendő pénzügyminiszter azt is közölte: megvannak a fontos tárcaposztokra a jelöltjei, néhányukkal már egyeztetett. Tállai András például a politikai államtitkári poszt várományosa. Több nevet azonban nem kíván idő előtt megismertetni a nyilvánossággal.