Az Ipari Napok 2001 kiállításon 11 vállalat ismertetheti majd elvásárait az informatikusoktatással kapcsolatban az ELTE-TTK informatikai tanszékcsoportja rendezvényén. Mint Kozma László, a tanszékcsoport vezetője elmondta, a cégek saját terveikről, céljaikról, a náluk folyó szakmai munkáról, a karrierlehetőségekről, esetleg termékeikről, szolgáltatásaikról is beszélhetnek a leendő szoftveres szakemberek előtt. A hallgatók körében végzett felmérés szerint azonban a fejlesztéseikről szóló prezentációk messze a legnépszerűbbek.
Az idei rendezvényen az Ericsson, a Microsoft, az IBM, a Nokia, a Compaq, a Novell, a Sysdata, a Hewlett-Packard, az SAP, az Integra és a Tigra vesz részt.
Az ELTE TTK külföldi ipari kapcsolatait is gyors ütemben bővíti. Az amerikai légierőnek szoftvert fejleszt, dolgozik a Honda cég Future Technologies nevű részlegének is, a németországi OrgaLogic céggel doktoranduszhallgatók foglalkoztatásáról tárgyal, az Iqsofttal együtt indul k+f pályázatokon, az amerikai MindMakerrel pedig a mesterséges intelligencia kutatásában kooperál.
Jól halad az informatikai tanszékcsoport önálló egyetemi karrá szervezése -- mondta Kozma László. E célra a profilokat bővítik egy térképtudományi és geoinformatikai szegmenssel. Az önálló kar megteremtésének tervét az ELTE egyetemi tanácsa megszavazta, de indulása admimisztratív okok miatt leghamarabb a 2002-es, őszi tanévkezdéskor várható. A karon tervezik a távoktatás és az erre alapozott önképzés elterjesztését, ehhez azonban egy-egy kurzus indítása előtt a tananyagot teljes terjedelmében össze akarják állítani.
A programtervező matematikusoknak februártól közgazdasági képzési blokk indult, a nagy érdeklődés miatt két csoportban. Jövőre jogi-informatikai sávval bővül a választék.