Magyar gazdaság

Az idén kétmilliárd hulladékgazdálkodásra

A költségvetés az idén kétmilliárd forinttal segíti az önkormányzatok hulladékgazdálkodási feladatainak megoldását, amelyből az első pályázati forduló lezárultával 878 millió forintos támogatást nyert el 251 település -- tájékoztatták az újságírókat a Belügyminisztériumban.

Az önkormányzatok egy része közös pályázattal jelentkezett. A beadott 155 pályázatból 145 részesült támogatásban. A saját erővel együtt így 1 milliárd 564 millió forintnyi beruházás valósulhat meg. A beruházások közül a legnagyobb érték 100 millió forint. A támogatásnak köszönhetően sor kerülhet 30 szállítójármű beszerzésére, három komposztálótelep, öt hulladékgyűjtő udvar, három átrakóállomás és 551 gyűjtősziget építésére. A pályázó önkormányzatok beszerezhetnek csaknem százezer új hulladékgyűjtő edényt is.
Az árvizes beregi térségben a beruházási összeg 90 százalékáig kaphattak támogatást a pályázók. Az elmaradott térségekben az egyébként 50-70 százalékos támogatási arányt 10 százalékkal megemelte a bírálóbizottság javaslatára a belügyminiszter. A keretből fennmaradó több mint egymilliárd forintra szeptember 15-ig újabb pályázatokat adhatnak be az önkormányzatok.

A költségvetés az idén kétmilliárd forinttal segíti az önkormányzatok hulladékgazdálkodási feladatainak megoldását, amelyből az első pályázati forduló lezárultával 878 millió forintos támogatást nyert el 251 település -- tájékoztatták az újságírókat a Belügyminisztériumban. (MTI)-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek