Mivel a Gazdasági Minisztérium adatai szerint a külföldi működőtőke-behozatal Magyarországra 2001 első öt hónapjában 1186 millió euró volt, ez azt jelenti, hogy a külföldiek megvalósított magyarországi befektetéseinek legalább 50 százaléka az ITDH közreműködésével jön létre -- mutatott rá Skultéti Vilmos vezérigazgató. E befektetések mintegy 7000 új munkahelyet teremtenek, és nagymértékben hozzájárulnak a magyar kivitel növeléséhez.
Az idei első hat hónapban az ITDH összesen 161 szakmai programot szervezett, közülük 112 exportfejlesztő, 49 pedig befektetésösztönző célú volt. Ugyanebben az időszakban az ITDH közreműködésével az elmúlt években meghozott befektetési döntés nyomán 23 cégnél kezdődött meg a termelés. A vállalatok között öt japán, négy francia, három amerikai, két svájci céget találunk, de brit, spanyol, olasz, koreai, belga, holland és kanadai társaságok is megkezdték a termelést. Az első fél évben megindult termelési kapacitások értéke 428,6 millió dollár volt.
Az ITDH az idén a befektetői kapcsolatok további erősítését tervezi a tengerentúli, valamint ázsiai, fejlett ipari országokkal (USA, Japán, Tajvan, Szingapúr), valamint az arab térséggel. Ennek érdekében ez év szeptember 27-én megnyitja irodáját Los Angelesben, s a közeljövőben a pekingi mellett alképviseletet készül nyitni Sanghajban. Vilniusban is létesül kereskedelmi szolgálati iroda. Az ITDH budapesti ügyfélszolgálata és kilenc regionális irodája az utóbbi hónapokban több mint nyolcezer érdeklődőt tájékoztatott a Széchenyi-terv pályázatairól. Budapesten például 4862 pályázati anyagot vittek el. A budapesti után a legtöbb érdeklődőt az észak-dunántúli regionális képviselet regisztrálta.