A termelési index 0,6 százalékponttal, 57,9 pontra csökkent a júniusi adathoz képest, ami továbbra is növekedést jelez. A rendelési és a beszerzési index értéke egyaránt 52,9 pont. Míg a rendelési 4,1 százalékponttal, addig a beszerzési 3,1 százalékponttal csökkent az előző hónaphoz képest. Az előbbi alakulását elsősorban az élelmiszer- és a vegyipar határozta meg, utóbbinál pedig kimagasló a kohászat és fémfeldolgozás 75 pontos eredménye.
A beszerzési árak indexe 3,1 százalékpontos csökkenés után 47,9 ponton állt júliusban, az idén először csökkenést mutat. Az ágazati árindexek közül csak a textil- és a gépipar mutatói a beszerzési árak növekedésére utalnak, a többi ágazatnál csökkenést jeleznek.
A foglalkoztatási index júliusi értéke 50,7 pont, ez 2,2 százalékponttal magasabb, mint egy hónappal korábban. Az index ez év júliusában jelzi először az alkalmazotti létszám növekedését. A bővülés elsősorban az élelmiszer-, a fa-, papír- és nyomdaipari, valamint a kohászati és fémfeldolgozó vállalatokra jellemző.
A közlemény szerint az ágazati indexek júliusi értékei három iparágban növekedést mutatnak, amelyek közül az élelmiszeripar indexe a legnagyobb, 61,3 pont, ami 0,9 százalékponttal haladja meg a júniusi indexet.
A regionális BMI-indexek az ország négy régiójában növekedést mutatnak. Az észak-magyarországi térségben volt a mutató értéke a legmagasabb, 59,8, a visszaesést jelzők közül a dél-dunántúli körzet indexe a legkisebb, 45,7 pont.